or simply "pissing around and pissing us off", according to a certain individual.

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2007

Ακίνδυνο Buzz

Για άλλη μια φορά το σαράκι που τρώει αυτόν το τόπο, εδώ και δεκαπέντε εκατομμύρια χρόνια, έκανε την εμφάνιση του στη μπλογκόσφαιρα.

Εσύ με ποιούς είσαι;

Με τους μπουκμαρκλετικούς ή με τους μελισσοκουμπικούς;

Φτάνει, όχι άλλος διχασμός. Εφεξής τριχασμός.

Κατέβασε την Ακίνδυνη Μέλισσα, Harmless Bee έστω, και στείλε το δικομματισμό των Μ.Μ. και Μ.Κ. στο χρονοντούλαπο της μπλογκοϊστορίας.

Ξέχασα, πρέπει να έχεις Mozilla Firefox.

Ο μόνος λόγος που το έγραψα είναι δύο: α) δεν με ενθουσιάζει η ιδέα κάθε μπλογκ να προσθέσει στο υπάρχον κομπολόι των social-bookmarking-icons aκόμη μία χάντρα και ii) βγάζω καντήλες στο ενδεχόμενο να μειώσω τον ωφέλιμο χώρο του browser με ένα toolbar

Κατά τα άλλα μπράβο στις μέλισσες των Reality Tapes.

8 σχόλια:

-(ανδρέας Φ)- είπε...

Η Μέλισσα θέλει πυραλεπού 2 και πάνω κι εγώ έχω την 1.5 ακόμα.

Προηγουμένως με έστειλες σε 2ωρη υπερπαραγωγή η Προμηθέα Δεσμώτρια το οποίο παρακαλούθησα μέχρι την μέση αφού δεν είμαι τώρα για πολλά και το παρακολούθησα με την αγωνία - έχει γούστο να μην δώσουνε τώρα την υποτροφία στο κορίτσι ! Αυτό
με ενοιαξε μόνο.
Να συνεχίσει τις σπουδές της αυτό το καταπληκτικό κοριτσάκι εδ άλλως θα την καταντήσουνε μία πιό τούρμπο Τζάννη για τις εκπομπές του Χαρδαβέλα.

Μετά από αυτό, διάβασα για τους αυτιστικούς με τα δώρα από το άγνωστο - στην σελίδα του Κουκουζέλη που με έστειλες - μετά δεν κατάλαβα πώς συνδέεται με το θέμα αυτό το κόμμα του ηλεκτρονικού πετεινού και επέστρεψα στο παρόν ιστολόγιο.

Να μην ζητάω λοιπόν την εγκατάσταση της μέλισσας, το ταξίδι ήταν που μέτρησε.

αφ

kukuzelis είπε...

Αυτό θα πει ελλειπτικός τρόπος γραφής.

Παραθέτω από κάτω, κάνοντας χρήση της κοπυποστερικής μεθόδου, με μια ελάχιστη τροποποίηση, από παλιότερη καταχώρηση σου, τις οδηγίες εγκατάστασης. Εγώ τις χρειάστηκα.:

Κατεβάστε το harmlessbee.xpi στον υπολογιστή σας. Από το μενού του firefox επιλέξτε File, Open File και εντοπίστε το harmlessbee.xpi στην τοποθεσία που το κατεβάσατε. Ο firefox θα εμφανίσει το παράθυρο διαλόγου που προειδοποιεί για τους κινδύνους εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού. Αν δεν έχετε IQ διευθυντή δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος [καλό] πατήστε το κουμπί install και θα δείτε να ανοίγει το παράθυρο με τις επεκτάσεις. Για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση πρέπει να κλείσετε όλα τα παράθυρα του firefox.

Απομένει τώρα να καταλάβω τι κάνει το harmless bee. Απαξιεί να εμφανιστεί όταν κάνω δεξί κλικ σε οποιοδήποτε όνομα ή λινκ. Και επιπλέον, όταν κλικάρω tools-->add ons και σκρολάρω προς Harmless Bee, παρατηρώ ότι δεν έχει options! Τι συμβαίνει; Είναι δυνατόν add on του Ακίνδυνου χωρίς options; Highly illogical.

*

Ανώνυμος είπε...

Ψευτοδιλήμματα, αλλά καταπληκτική δουλειά =P Thnx!

kuk, στο address bar είναι. Αν δεν εμφανίζεται, μάλλον είναι θέμα έκδοσης. Στο δικό μου FF2 δουλεύει άψογα.

kukuzelis είπε...

Τώρα το πρόσεξα. Ευχαριστώ.

(Καταραμένα στερεότυπα. Σου τρώνε τη μισή ζωή.)

akindynos είπε...

@αφ, δεν υπάρχει κάποιος λειτουργικός λόγος που εμποδίζει τη μέλισσα να συνυπάρξει με παλιότερες αλεπούδες. Αλλά, αφενός είναι καλό να ενημερώνεσαι με την τελευταία έκδοση τον μπράουζερ για λόγους ασφαλείας, αφετέρου πριν την έκδοση 2.0 είναι λίγο μπελαλίδικο να τοποθετήσω το εικονίδιο στη γραμμή διεύθυνσης. Αλλά μπορώ να το βάλω στη γραμμή κατάστασης. Αν δεν μπορείς να αναβαθμίσεις στην έκδοση 2.0 πες μου να προσαρμόσω τη μέλισσα.

Η Προμηθέα οσονούπω θα ερωτευτει. Θα τα μουτζώσει όλα και φύγει μ' λενα γρήγορο αυτοκίνητο.

@Κουκ, γιου αρ απίστευταμπλ! Ολόκληρο σκηνικό έκανα, γκριζάρισα τη σελίδα για να αναδείξω το εικονίδιο, όλα στο βρόντο.

Όμως μετράει υπέρ σου που δεν είχα σκεφτεί να το προσθέσω στο context menu των συνδέσμων. Έρχεται.

@Γιώργος, δεν είναι τίποτα. Για να περνάει η ώρα. Σκέφτομαι να προσθέσω τη δυνατότητα το buzz να γίνεται διάφανα. Δηλαδή να εμφανίζω ένα πλαίσιο κειμένου για το γράψιμο περίληψης και η σύνδεση και αποστολή στο buzz να γίνεται στο παρασκήνιο. Απλά το σκέφτομαι, αλλά αν ενδεχομένως δεν είναι επιθυμητό κάτι τέτοιο, μπορώ να το ξεσκεφτώ.

Ανώνυμος είπε...

Ματα-γουτ. Γιατί να μην είναι επιθυμητό; Όσο λιγότερα κλικ, τόσο καλύτερα. Στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς.

Ανώνυμος είπε...

oυπς. το ακίνδυνο πρόφάιλ δεν έχει ακίνδυνο ίμέιλ. μπορείς να με βρεις στο yorgosatreality-tapedotcom

-(ανδρέας Φ)- είπε...

Ευχαριστώ Ακίνδυνε, θα κατεβάσω την νεώτερη πυραλεπού.

Να πω και κάτι άσχετον.
Πρωτομπήκα στο Διαδίκτυο στο τέλος του περασμένου αιώνα. Το Διαδίκτυο τότε δεν ήταν παρά ένας τόπος συνάντησης των δικτυωμένων, ένα καφενείο. Ηταν η εποχή των bbs, δεν κρατήσανε πολύ αλλά όσο κρατήσανε είχανε μεγάλη πλάκα.
Ο πρώτος που συνάντησα εκεί ήταν ο Γανυμήδης. Ο Γανυμήδης ήταν πρόεδρος μίας οργάνωσης ομοφυλοφίλων και το όνομά του ήταν Βαγγέλης Γιαννέλος.
Πριν από λίγες ημέρες ο Γανυμήδης πέθανε, το διάβασα προ ολίγου.

Εχουμε έναν ψηφιακό κόσμο, ψηφιακούς γνωστούς, πολλοί έχουνε ακόμα και ψηφιακές αγάπες και έρωτες, αλλά δεν έχουμε ψηφιακά νεκροταφεία. Οταν πεθαίνει κάποιος φεύγει, πάει στον άλλο κόσμο, σ εκείνο ποου σε στέλνει και η ψηφιακή σου ήττα.
Γκετ ε λάϊφ. Γκέτ ο τόμπ.