or simply "pissing around and pissing us off", according to a certain individual.

Κυριακή, Μαΐου 06, 2007

So you think you can dan^Η^Η^Ηcompare Αντώνη Καρκαγιάννη;

Ο Α. Καρκαγιάννης στην Καθημερινή του Σαββάτου έκανε κάποιες αυθόρμητες συγκρίσεις (μέσω buzz) στη λειτουργία της ελληνικής βουλής και του αμερικανικού κογκρέσου. Το αποτέλεσμα συντριπτικό υπέρ των υπερατλάντων.

Το μόνο που δεν ακούσαμε και δεν είδαμε είναι αυτό που συνέβη στο αμερικανικό Κογκρέσο: Να συναντηθούν οι αντίπαλες πλευρές και να επιδιώξουν συμβιβαστικές λύσεις, ευρύτερης αποδοχής.
Ας δούμε λοιπόν τον, τρόπω τινά, αμερικανό Παπαληγούρα σε μια επίδειξη τυπικής κοινοβουλευτικής κουλτούρας που τάχα απουσιάζει από το μικρό γαλατικό χωριό μας.

Και επειδή ο αμερικανός Καρκαγιάννης δεν ήταν διαθέσιμος για σχολιασμό, αντ' αυτού ο Jon Stewart.

Αυθόρμητες οι συγκρίσεις, ομολογουμένως. Βρε μπας και δεν είμαστε αντιαμερικανοί και δεν το ξέρουμε;

2 σχόλια:

Elias είπε...

Στις ΗΠΑ είναι επίσης πολύ συνηθισμένο να συμβιβάζονται αστικές διενέξεις εκτός δικαστηρίων κατά προτροπή των δικηγόρων. Στους καθ' ημάς εναγομένους, οι δικηγόροι τους μάλλον παίζουν το ρόλο του προβοκάτορα και του μουτζαχεντίν.

akindynos είπε...

Το σύστημα στις ΗΠΑ είναι σαφώς ορθολογικό. Εμείς, που αντί συστήματος διαθέτουμε μεταπρατισμό, βολευόμαστε με ό,τι κάτσει στη δεδομένη στιγμή.

Ενδιαφέρον σε σχέση με τις αστικές υποθέσεις και την ελευθερία του λόγου έχει η anti-SLAPP νομοθεσία.

Επίσης οι αγγλοσάξωνες φτιάχνουν ωραία αρκτικόλεξα για τους νόμους τους. Ενώ εμείς τους δίνουμε τα ονόματα των δημιουργών τους. Μη τυχόν και δεν απαθανατιστούν εκτρώματα τύπου νόμου Βενιζέλου.