or simply "pissing around and pissing us off", according to a certain individual.

Κυριακή, Μαΐου 13, 2007

Ου δύνασθε δυσί κυρίοις δουλεύειν

Κι έστω, με τους κυρίους κάτι πάει κι έρχεται λόγω ελαστικού ωραρίου.

Ηλίου φαεινότερον, επίσης, πως οποιαδήποτε «εκκαθαριστική» επιχείρηση δεν πρόκειται να αποδώσει παρά μόνο μαζικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων όσων πολιτών θα έχουν την ατυχία να βρεθούν τη συγκεκριμένη στιγμή στο διάβα των πραιτόρων. Το σχέδιο της «εισβολής», όπως αναλύεται στον φιλοκυβερνητικό «Ελεύθερο Τύπο» (27/4), αποτελεί άλλωστε αντιγραφή των κλασικών «μπλόκων» της Κατοχής: «Οι έφοδοι θα εκδηλωθούν μέσω των τριών βασικών οδών που καταλήγουν στην ομώνυμη πλατεία, προκειμένου να συμπιεστούν οι θαμώνες προς το κέντρο και να ακολουθήσουν μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις».

Η ιστορία ενός «ψευδοκράτους»
Με τη γλώσσα όμως, κινδυνεύει ο αναγνώστης να στραμπουλήξει το μάτι του. Νιοτάξ και παλιοτάξ διάλεκτο στην ίδια παράγραφο;

Το θέαμα γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό (ή ανησυχητικό) αν αλλάξουμε θέση στις σιαμαίες γλώσσες. Οπότε προκύπτει ότι το μπλόκο της Κοκκινιάς, π.χ., προκάλεσε μαζικές παραβιάσεις δικαιωμάτων.

Εμπρός για ένα ακόμα καλύτερο βιβλίο ιστορίας της 6ης δημοτικού.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι όντως περίεργοι αυτοί οι τύποι του Ιού. Με βρίσκουν σύμφωνο πολλά άρθρα τους με τα οποία ασχολούνται με κοινωνικο-πολιτικά θέματα ενω με ενοχλούν τα "αντι-εθνικιστικά" τους άρθρα, όπως και αυτά περι αντισημιτισμού..

Μήπως τελικά είμαι εθνικο-κομμουνιστής και δεν το ξέρω;

akindynos είπε...

Νομίζω πως, ως ένα βαθμό, γράφουν με το λεξιλόγιο του μέσου αναγνώστη της Ε. Από ένα σημείο και μετά, αρχίζουν και οι ίδιοι να σκέφτονται με το λεξιλόγιο αυτό.

Δικαιώματα, ΜΚΟ κλπ. Κανένας τέλειος.

Φειδίας είπε...

Κάνω search στο μακροσκελέστατο άρθρο των "Ιών", την λέξι "Γεωργιάδης".

Τίποτε. Δεν χρειάζεται επομένως να διαβάσω τίποτε άλλο.

Οχτώ φορές κάηκε το βιβλιοπωλείο, από την οδό Μεσολογγίου εξαναγκάσθηκε να φύγει διότι η Αστυνομία εδήλωσε ότι αδυνατεί (!) να τόν προστατεύσει και ότι κινδυνεύουν οι άνδρες των ΜΑΤ (!), το κεντρικό στην Σόλωνος κάηκε επίσης, αλλά κατά τους "Ιούς" δεν υπάρχει θέμα ευνομίας, δεν υπάρχει θέμα δημοκρατίας.

Μάλιστα...

Φειδίας είπε...

Α, ξέχασα. Ένας από τους συλληφθέντες προ ημερών στην Θεσσαλονίκη για κατοχή και χρήση εκρηκτικών, βανδαλισμούς κ.ά., ήταν μεταξύ των 49 αθωωθέντων "ανύποπτων περαστικών" που είχαν βρεθεί "τυχαία" στα επεισόδια της πυρπολήσεως του φυλακίου του Αγνώστου Στρατιώτου και της καταστροφής και κλοπής της προτομής του Ναπολέοντα Ζέρβα. (Το όνομά του δεν ανακοινώθηκε, φυσικά· εάν ήταν εθνικιστής, θα τό είχε βρει και δημοσιεύσει ο "Ιός" σε χρόνο-ρεκόρ.)

Όλως "τυχαίως", ξανασυνελήφθη. Στοιχηματίζω ότι, κατόπιν νέας παρεμβάσεων του κ. Αλαβάνου και λοιπόν δημοκρατικών δυνάμεων, θα ξανααθωωθεί, για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του. Εκτός εάν...

akindynos είπε...

Λίγο που έψαξα, μία μόνο αναφορά σε βιβλιοπωλείο βρήκα. Όχι του Άδωνι βέβαια

Λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση των βάνδαλων κουκουλοφόρων από το βιβλιοπωλείο της Εστίας το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου και μόλις είχε ανακτήσει την ψυχραιμία του, ο Αλέξης Παπαχελάς προκάλεσε σε ανοιχτό διάλογο όσους έχουν κάτι να αντιτείνουν στο βιβλίο για τη 17Ν που έγραψε με τον Τάσο Τέλλογλου. Φυσικά έχει δίκιο. Τα βιβλία δεν απορρίπτονται με βία και τραμπουκισμούς, αλλά με στοιχεία και αντιπαράθεση επιχειρημάτων.

Αν θυμάμαι καλά μόνο κάποιοι προπηλακισμοί είχαν γίνει. Πιθανόν να έσκισαν/πήραν (αχρεωστήτως) και κανένα βιβλίο. Πάντως εμπρησμός δεν συνέβη. Οπότε, ναι Καλλίμαχε, δύο μέτρα, δύο σταθμά και δύο γλώσσες.