or simply "pissing around and pissing us off", according to a certain individual.

Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2007

Σαράντα χρόνια φυλακή είναι πολλά;

Αν η Εύα Στεφανή ήταν geek και είχε το video σε κάποιον σερβερ στο εξωτερικό και το streaming γινόταν με κάποιο lossy πρωτόκολο μετάδοσης, τι ακριβώς θα μπορούσαν να κατασχέσουν οι αρχές; Πακέτα UDP; Αναπάντητα ερωτήματα που στην καθυστερημένη χώρα μας δεν συγκινούν κανέναν.

Ο Σραοσα ακουσίως έγινε αιτία να θυμηθώ μια άκρως χαριτωμένη ιστορία. Που αν είχε συμβεί στην Ελλάδα, δεν ξέρω, για τιμωρία θα μας κάνανε ομόσπονδη δημοκρατία με τον Ιράν. Ή τις ΗΠΑ.

Νομίζω δεν χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες. Μια αναπληρώτρια καθηγήτρια γυμνασίου βρέθηκε ένοχη κατηγοριών που επισύρουν ποινή ως σαράντα χρόνια φυλακή. Δεν σκότωσε, πολλω δε μάλλον (φρίξον ήλιε) δεν πήδηξε, όλο το σχολείο. Βασικά δεν ήξερε πως να αντιμετωπίσει τα popup από τσοντάδικα στον υπολογιστή της τάξης. Επειδή οι δικαστες δεν είναι παράλογοι άνθρωποι, καρατσεκαρισμένο, φαίνεται πως μάλλον θα τη γλυτώσει. Μπορεί στο μεταξύ να έχουν ασπρίσει τα μαλλιά της ή να έχει χρεωκοπήσει από τα δικηγορικά έξοδα, αλλά τουλάχιστον ζει σε μια χώρα όπου η τέχνη είναι ελεύθερη.

Ηθικό δίδαγμα δεν υπάρχει. Απλά να προσέχουμε τι ευχόμαστε («κάνε μας αμερική θεέ μου, να γλυτώσουμε από τον Άδωνη») γιατί μετά την απομάκρυνση από την πραγματοποίηση ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΤΙΒΙΝΤΙ

6 σχόλια:

Γνωμοδότης είπε...

Αν η Εύα Στεφανή ήταν geek και είχε το video σε κάποιον σερβερ στο εξωτερικό και το streaming γινόταν με κάποιο lossy πρωτόκολο μετάδοσης, τι ακριβώς θα μπορούσαν να κατασχέσουν οι αρχές; Πακέτα UDP;

Απίθανο το έχεις; Είναι να μην πάρει ο Καρατζαφέρης τον έλεγχο του ελληνικού backbone, αλλιώς να αναμένουμε τα Δικτυακά "Ξύλινα Τείχη".

Έτσι τουλάχιστον διαβάζω στην Ελευθεροτυπία, μπορεί να κάνω και λάθος...

Γνωμοδότης είπε...

Α, ξέχασα να πω, το "Δάσκαλε που δίδασκες" post μου, είναι α λα μανιέρ ντε Ακινδυνός *.

* καλά, ό,τι μπορώ έκανα, δεν είπα ότι το πέτυχα και τελείως το στυλ!

akindynos είπε...

Ακόμη μια φορά έρχεται το τέλος του κόσμου. Και η Ελευθεροτυπία το στηλιτεύει με τίτλο ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ; σε ασπρόμαυρο πρωτοσέλιδο, βέβαια.

Thief42 είπε...

Πάντως μη νομίζεις και στην Ελλάδα ρίχνουμε παράλογες ποινές. Ευτυχώς η "Ε" προασπίζει τους άδικα διωκόμενους πασοκοφρ^H^H^H^H πανεπιστημιακούς.

Να κοίτα

Φρίκη.

akindynos είπε...

impossible is nothing (θεε μου, αν έχεις χιούμορ, ας ζητήσει πολιτικό άσυλο από τον πούτιν)

Thief42 είπε...

Γιατί όχι από τον Αχμαντινετζάντ;