or simply "pissing around and pissing us off", according to a certain individual.

Κυριακή, Ιουνίου 03, 2007

Το ζήτημα της χωροταξίας και του φύλου στην αισθητική

Δέκα λεπτά εργότερα, ένα περιπολικό φτάνει και δυο απορημένοι αστυνομικοί βγαίνουν για να μου κάνουν ερωτήσεις. Συμφωνούν πως έχω το δικαίωμα να φωτογραφίσω και να σκιτσάρω τη διαφημιστική πινακίδα, αλλά μου υποδεικνύουν πως θα κινούσα λιγότερες "υποψίες" αν δεν σκιτσάριζα κάτι "άσχημο" όπως η πινακίδα, αλλά αντιθέτως "κάτι ωραίο όπως ο ουρανοξύστης του IDS".

Ως εδώ νόμιζα πως το περιστατικό είχε να κάνει με την τρομοκρατία. Αλλά αν ένας τρομοκράτης έπαιρνε φωτογραφίες και σκίτσα πιθανών στόχων, δεν θα ήταν ο πύργος του IDS, το ψηλότερο κτίριο στον ορίζοντα ένας στόχος περισσότερο ελκυστικός από ένα ταπεινό υπαίθριο δημοτικό πάρκιν; Κατά τους αστυνομικούς που με εξέτασαν, το ζήτημα ήταν τελικά αισθητικής τάξης... Υποθέτω οι "άσχημες" πινακίδες και το πάρκιν στο φόντο δεν περιέχονται στη λίστα της αστυνομίας της Μινεάπολις θεμάτων εγκεκριμένων προς καλλιτεχνική απεικόνιση.

Ken Avidor: Landscape of Fear
Πρώτον, ο Άδωνις Γεωργιάδης του οποίου την κρίση σε ζητήματα αισθητικής εμπιστεύομαι ιδιαιτέρως παρουσίασε τα πραγματικά περιστατικά κάπως διαφορετικά. Δηλαδή το βίντεο έδειχνε μια γυναίκα να αυνανίζεται, ο Άδωνις είπε. Και μάλιστα το διευκρίνησε ακόμα περισσότερο για τους εντελώς γκάου. Χάιδευε το αιδοίο της, είπε ο Άδωνις. Δυστυχώς δεν διευκρίνησε αν στο καλλιτεχνικό δρώμενο υπήρχε και κλειτοριδική συμμετοχή. Οποτε βεβαία τα πράγματα τίθενται σε εντελώς άλλη βάση. Αχ Άδωνι, αυτή η σεμνοτυφία να σου έλειπε.

Επιπλέον, στο χθεσινό δελτίο του Άλτερ και τα πλέον και τα επί, διευκρινίστηκε από τον Σταθούλη πως η ηχητική υπόκρουση του εθνικού ύμνου ήταν διαθέσιμη μέσω ακουστικών.

Πάντως αν αποδειχθεί ότι δεν επρόκειτο για γυναίκα αλλά για άντρα, νομίζω πως ο ΛαΟΣ τον έχει πιει κανονικά. Πως είναι δυνατόν να εμπιστευτούμε ένα κόμμα που αδυνατεί να διακρίνει το φύλο ενός αυνανιζόμενου ατόμου; Από την άλλη, αν είναι ο ΛαΟΣ που έχει δίκιο, έχω να πω πως όλοι αυτοί οι υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου καλά θα κάνουν να αγοράσουν άλφα) γυαλιά βήτα) ταινίες hard core.

Δεύτερον δεν έχει.

2 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Χαχα!

Εγώ που το είδα πάντως λέω πως ήταν γυναίκα. Φαντάσου να αποδειχθεί ότι έχω λάθος.

akindynos είπε...

Αντέννα και Φλας συμφωνούν μαζί σου!