or simply "pissing around and pissing us off", according to a certain individual.

Δευτέρα, Αυγούστου 21, 2006

Ακίνδυνος Συνειρμός

«Είναι δυνατόν να έφτιαξε τόσο έξυπνο σκίτσο ο Στάθης;»

Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη όταν διάβασα βιαστικά το σχετικό σχόλιο του Αθήναιου. Αφηρημένος και μη θέλωντας να ζορίσω το μυαλό μου πήρα σαν δεδομένο πως πρόκειται για ένα σκίτσο που αφορά τον πόλεμο Ισραήλ-Χεζμπολάχ.

Σαν Πάσχα δεν λογάριασα το χριστιανικό. Αλλά το εβραικό. Δηλαδή το Πέρασμα.

Παρένθεση: Ο μύθος δεν θέλει τους εβραίους να κάνουν ανθρωποθυσίες τυχαίων χριστιανόπουλων. Δεν θυμάμαι μάλιστα αν τους πίνουν και το αίμα. Αρπάζουν ειδικά τα χριστιανόπουλα εκείνα που δεν τρώνε όλο το φαΐ τους. Πλήρης διαστροφή δηλαδή.

Επιστροφή. Εμένα λοιπόν το μυαλό μου πήγε στην προετοιμασία των εβραίων για την αναχώρηση από την Αίγυπτο. Για όσους, και όσες, την ώρα των θρησκευτικών (που οι άθεοι ορθολογιστές θέλουν να καταργήσουν αλλά δεν θα τους περάσει, χου χου χου) έκαναν τσιχλόφουσκες να θυμίσω πως το χαρτάκι εκτός από γάλα, καφέ, όσπρια, άζυμο ψωμί έλεγε και για ένα αρνάκι με το αίμα του οποίου θα σημάδευαν την πόρτα τους.

Ώστε οι άγγελοι να ξέρουν σε ποια σπίτια θα μοιράσουν ουαν γουέι τίκετς.

Τα χρόνια πέρασαν. Οι άνθρωποι εφηύραν τη τηλεόραση και το ίντερνετ. Απομακρύνθηκαν από το θεό. Η αλαζονεία τους οδήγησε να αντικαταστήσουν τους αγγέλους με αεροπλάνα. Και ο θεός τους τιμώρησε γι' αυτό. Πλέον από το δέκα χιλιάδες πόδια ο πιλότος αδυνατεί να διακρίνει ποιες πόρτες είναι ματωμένες και έτσι εκτός από ένοχα θύματα έχουμε και αθώα.

Ε, να λοιπόν που ο πιστός φίλος του ανθρώπου, ο ορθολογισμός, έβγαλε νοκ άουτ το θεό. Οι ισραηλινοί στείλανε αυτά τα ωραία τηλεφωνήματα.

"Είμαστε μια νέα εταιρία και στα πλαίσια προωθητικών ενεργειών του brand name μας είμαστε στην ευχαριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μετά από κλήρωση κερδίσατε ταξίδι με έξοδά σας στο βόρειο λίβανο. Το δώρο σας δεν ανταλλάσεται με χρήματα γι' αυτό ξεκουμπιστείτε αμέσως".

Get it? Τι έκανε ο ισραηλινός στρατός με τα τηλεφωνήματα; Προετοίμαζε το Passover των κατοίκων του Λιβανου.

Δεν θα ήταν ώραιο σκίτσο;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή αυτές τις μικρές αναδρομές στην πάντα ενδιαφέρουσα καταστατική εβραϊκή μυθολογία θα σε παρακαλούσα για κάτι αγαπητέ Ακίνδυνε:

Τις προάλλες έβλεπα μια ταινία του history channel στην ΝΕΤ για την ιστορία των Εβραίων επι Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Επειδή το ναρέσιον ήταν απο διάφορους Αμερικανοεβραίους καθηγητές έκανα προσπάθεια να το προσέξω.
Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι προσπαθούσαν πάση θυσία να βγάλουν τον Ηρώδη μη Εβραίο γιατί η μάνα του ήταν Αράβισα όπως και ότι οι Φαρισαίοι δάσκαλοι κήρυτταν τον λόγο της ειρήνης, της αγάπης και της ανθρώπινης συμπόνοιας σε αντίθεση με τους Ζηλωτές κλπ.
Ο δε Χριστός, που τον ανέφεραν ελάχιστα, ήταν και αυτός ένας οπάδος του Φαρισαίου Ελιε..κάτι, που τον σταύρωσαν οι Ρωμαίοι γιατί τον εξέλαβαν ώς υποψήφιο Μεσσία των ανταρτών Ζηλωτών.

Επειδή ποτέ δεν ήμουν καλός στα θρησκευτικά της ιουδαιοχριστιανικής μας παράδοσης (ούτε και κάποιας άλλης βέβαια) μπορείς σε παρακαλώ να επιβεβαιώσεις την αλήθεια ή όχι των ισχυρισμών αυτών;

(Μήπως χρειαστούμε και την βοήθεια του Αθηναίου ή του Μισέλ Φαϊς ή ακόμα ακόμα του αγαπητού χιουμορίστα φίλου της τύχης και του blackjack Zαν Κοέν;)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

akindynos είπε...

Προσπαθούσαν αυτοί να τον βγάλουν μη εβραίο ή λέγανε ότι οι σύγχρονοί τον αντιμετώπιζαν έτσι λόγω της γυναίκας του;

Πάντως, έτσι κι αλλιώς, παραδοσιακά η ιδιότητα του εβραίου κληρονομείται στα παιδιά από τη μάνα. Νομίζω το ίδιο ισχύει και στους καθολικούς.

(σε μας ισχύει, ο άνδρας γεννά και η γυναίκα τίκτει)

Για το Χριστό, τον ιστορικό εννοω, ότι και να υποστηρίξει κανείς, μέσα θα πέσει. Θέλω να πω φαντάσου την τότε Παλαιστίνη σαν το σημερινό Ιράκ. Σιίτες, σουνίτες, κούρδοι, αμερικάνικος στρατός που αποτελείται από αφροαμερικάνους, λατίνους και αγγλοσάξονες, πράκτορες της αλκάιντα, πράκτοες της σία, πράκτορες της μοσάντ στο κουρδιαστάν, εγγλέζοι πράκτορες να βάζουν βόμβες σε σιίτες. Όλα αυτά κι άλλα τόσα και φαντάσου το Χριστό κάτι σαν Ζαρκάουι του γλυκού νερού.

Είναι δυνατόν να μάθουμε ποτέ τι ήταν αληθινά ο Χριστός; Εδώ σήμερα που μας έχουν πρήξει με τις παρακολουθήσεις και τον Ζαρκάουι τη μια τον βγάζανε μονόφθαλμο την άλλη κουτσό. Τελικά τον φάγανε και τι έγινε; Συνεχίζεται κανονικά το μπάχαλο στο Ιράκ σαν μην έζησε ούτε μια μέρα αυτός ο φερόμενος σαν Αιζενχάουερ της τρομοκρατίας. Τα λεφτά της επικήρυξης δεν μάθαμε ποιος πήρε και σ' αυτό ειδικά το σημείο είναι που η επίσημη ιστορία του Χριστού κερδίζει πόντους αληθοφάνειας.

(οι καλοί παντού χωράνε)

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα διαβάζω την απάντησή σου αγαπητέ Ακίνδυνε, καθότι έλειπα εξαντλώντας και τις τελευταίες ημέρες διακοπών στην διάπυρη Μάνη μαζεύοντας στάχτες απο την θάλασσα..

Προσπαθούσαν αυτοί (οι καθηγητές) να τον βγάλουν μη Εβραίο, προφανώς λόγω αδιάσειστων στοιχείων από τα ληξιαρχεία της εποχής, που κατέχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες τους.

Ναι μάλλον έχεις δίκιο, ο σουρρεαλισμός του σημερινού δημοκρατικού Ιράκ μπορεί να βοηθήσει την φαντασιακή αναπαράσταση αυτής της βιβλικής εποχής. Δεν θα ήταν όμως χρήσιμη και η συμβολή στο θέμα επιφανών ελληνικής ιθαγένειας Εβραίων συμπολιτών μας;

ΥΓ Για χρήματα επικηρύξεων έχουν χαλάσει πολλές φιλίες στο Φαρ Ουέστ..