or simply "pissing around and pissing us off", according to a certain individual.

Σάββατο, Αυγούστου 19, 2006

Ακίνδυνο Τέλειο Έγκλημα

Τα χέρια μου έτρεμαν αλλά το είχα πάρει απόφαση, θα τιμωρούσα τον Γκύντερ Γκρας όπως του άξιζε. Όποιο κι αν ήταν το κόστος για μένα, ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Ειδικά αν λάβει κανείς υπόψιν ότι δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο του.

Ξεκίνησα το mirc. Έπνιξα έναν επιπόλαιο δισταγμό και συνδέθηκα στο undernet. Λίγα δευτερόλεπτα αμηχανίας (επειδή είχα ξεχάσει το όνομα του καναλιού) και βουτηξα στο #bookz. Με επιδεξιότητα που θα ζήλευε και ο Μίτνικ έγραψα τη μαγικη εντολή

@seek gunter grass



Ένιωθα σαν κουνάβι που πλησιάζει σε κοτέτσι με αποκοιμισμένες κότες. Λίγη υπομονή και το λουτρό αίματος θα ξεκινούσε.



Χα. Ήταν στο έλεός μου! Waffen-SS-Punk book, do tou feel lucky? Διάλεξα ένα που μου γυάλισε στο μάτι, ανακλαδίστηκα και σαδιστικά το παρακολουθούσα να έρχεται προς τα μένα.



Δεν μπορούσα να το κάψω, ούτε να το πετάξω. Σιγουρα τότε η απόλαυση θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Εξακολουθούσα όμως να μπορώ να το καταστρέψω. Κι αυτό ήταν αρκετό.

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ



Οκ, ας σοβαρευτώ.

Το πιο θλιβερό με τον Γκρας βρίσκω πως δεν είναι ποτε, πως, γιατί βρέθηκε στα ες-ες. Ούτε καν τι έκανε. Αυτό που μου προκαλεί οίκτο ότι κατά πάσα πιθανότητα ο άνθρωπος αυτός, από τη στιγμή που έγινε "κάποιος", ζούσε μέσα στο φόβο.

Μήπως τον αναγνωρίσει κάποιος.

Υποψιάζομαι πως κι αυτή η αργοπορημένη εξομολόγηση ίσως στο βάθος να κρύβει κάποια απόπειρα εκβιασμού.

Διευκρινίζω, δεν τον δικαιολογώ, τον οικτίρω.

Απ' την άλλη όμως, παρόλη τη γελοιότητα που εκπέμπει η πόζα του προδομένου εραστή από τον Στάθη, ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι κι αυτόν το φετιχισμό με το τυπωμένο χαρτί.

Προ ολίγου όντως κατέβασα και διέγραψα ένα βιβλίο του Γκρας σε ηλεκτρονική μορφή. Για τις ανάγκες εικονογράφησης ενός ποστ ελπίζω χιουμοριστικού. Όμως και στα σοβαρά να το έκανα, μάλλον βλαμμένο θα με θεωρούσε κάποιος και τίποτα περισσότερο. Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα έκανε παραλληλισμούς με τη ναζιστική γερμανία. Κάτι που δεν θεωρώ κάθολου απίθανο να συνέβαινε αν ανέβαζα στο youtube ένα βιντεάκι όπου καίω ένα χάρτινο βιβλίο του Γκρας ή το περνάω από μηχάνημα καταστροφής εγγράφων.

Ποια η διαφορά;

2 σχόλια:

ci είπε...

Στην δεύτερη περίπτωση, εκτός της λογοκρισίας θα προκαλούσες και οικολογική καταστροφή:D

(Πολύ πετυχημένο το ποστ σου!)

akindynos είπε...

Α ναι, είναι και η οικολογία στη μέση.

Οπότε μια μέση λύση είναι κυριολεκτικά να φάω τις σελίδες.

Κι όταν με ρωτήσουν "γιατί κάθαρμα;" εγώ αθώα θα απαντήσω "τροφή για σκέψη".