or simply "pissing around and pissing us off", according to a certain individual.

Παρασκευή, Ιανουαρίου 05, 2007

Associative Thinking

Το λέει και ο Κουκ, ότι το είπε η τηλεόραση: «πάντως με τον ίδιο τρόπο εκτελούσαν οι Βρετανοί τους Κύπριους αγωνιστές». Σίγουρα ήταν στο Μέγκα αλλά δεν θυμάμαι καθόλου ποιος το είπε. Όμορφες στιγμές που κατά τα άλλα κανούν επιτακτικότερη την ανάγκη μελέτης του πρωτοχρονιάτικου χανγκόβερ.

Το σχόλιο πάντως ήταν στο πλαίσιο «πως είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να εκτελείται δι' απαγχονισμού ο ηττημένος αντίπαλος». Ναι, είναι τρομερό αλλά γίνεται λιγότερο τρομερό αν σκεφτούμε πως οι Ναζί στη Νυρεμβέργη δεν είναι οι τελευταίοι που οδηγήθηκαν στην αγχόνη.

Εδώ εγώ πρόλαβα να θυμηθώ τις εκκλήσεις για χάρη στον Αλί Μπούτο. Του οποίου τη μνήμη διατηρεί άσβεστη ο Γιώργος Τράγκας με τις τακτικές αναφορές του στις οικογένειες Μπούτο Γκάντι και Νεχρού της Ελλάδος. Και ενώ είμαι βέβαιος ότι Νεχρού είναι οι Καραμανλήδες, με τους Μητσοτάκηδες και τους Παπανδρέου δεν μπορώ να κάνω mapping.

Αυτό όμως που βρίσκω εξοργιστικό είναι η αποσιώπηση ενός δικού μας κοντινού απαγχονισμού. Εδώ δίπλα ντε. Του Αντναν Μεντερές. Θα έλεγα μάλιστα ότι υπάρχει και μια αρκετά δυνατή αντιστοιχία με τον Σαντάμ. Στο κατηγορητήριο εννοώ. Αλλά ποιος θέλει να γίνεται άσκοπα κακός;