or simply "pissing around and pissing us off", according to a certain individual.

Κυριακή, Ιανουαρίου 21, 2007

97% με τα κόκκαλα, να τ' αφήσω;

Τελικά από που προκύπτει αυτό το τερατωδώς ψευδές ποσοστό των ορθοδόξων χριστιανών σε «αυτό που αποκαλούμε ελληνική κοινωνία», για να χρησιμοποιήσω μια ωραιότατη έκφραση.

Να σας πω αγαπητοί άθεοι και απάτριδες μπλόγκερς. Προκύπτει από αυτούς που σας τα χώνουνε κι εσείς, αντί να αξιοποιήστε τα δολλάρια της προδοσίας αγοράζοντας τη δωδεκάτομη εγκυκλοπαίδεια «How to boil an egg - for dummies bloggers», τα ξοδεύετε σε iPod, iPhone και iStoKoraka (εσύ, ξέρεις ποιός, που πήγες να δεις το Apocalypto και μετά έψαχνες προφάσεις εν αμαρτίαις στη σάπια τομάτα, θα τιμωρηθείς σκληρότερα απ' όλους - τον άλλον, ξέρει ποιος, τον συγχωρώ διότι μετά τη ταινία πήγε σε ταβέρνα, κατά το ελληνικό έθος, κι όχι σε φαστφουντάδικο)

The country has an area of 81,935 square miles and a population of approximately 10.9 million. An estimated 97 percent of Greek citizens identified themselves as Greek Orthodox.

International Religious Freedom Report 2006

Αν δεν ξέρει το Στεητ Ντηπάρτμεντ ποιός ξέρει, ε;

Σοβαρά τώρα· πηγή δεν αναφέρεται και ο συντάκτης σημειώνει "Τhe Government did not keep statistics on religious groups; the census did not ask for religious affiliation". Αυτό το "identified themselves" μου δίνει την εντύπωση πως το ποσοστό δεν προέκυψε από κάποια ανάλυση δημογραφικών δεδομένων (γάμοι, βαφτίσια, κηδείες) αλλά μάλλον από κάποια δημοσκόπηση. Ίσως αυτές τις κυλιόμενες, όπως π.χ. οι Τάσεις της MRB.

Όπως και νά 'χει περισσότερο διαφωτιστική, ως προς την τάξη μεγέθους του ποσοστού, νομίζω πως είναι η σύγκριση με άλλες χώρες.

Αν πιάσουμε τις άλλες χώρες του (ευρωπαϊκού) Νότου έχουμε τα εξής:

Με βάση τα ποσοστά αυτά πιθανώς το 97% να είναι απλά το νούμερο στο οποίο έχει κολλήσει η βελόνα. Αλλά σαν τάξη μεγέθους, σε στυλ "οι εννιά στους δέκα" εννοώ, μου φαίνεται ρεαλιστικό.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ρεαλιστικό όχι ως προς το ποσοστό εκείνων που ζουν ή προσπαθούν να ζουν χριστιανικά. Αλλά ως προς το ποσοστό εκείνων που σε ένα γκάλοπ θα απαντούσαν ότι αυτοπροσδιορίζονται χριστιανοί ορθόδοξοι, πολιτισμικά προφανώς.

Εδώ στη Γαλλία του επικατάρατου Διαφωτισμού 64.3 percent of the respondents indicated they were Catholic, even if they never attended religious services ενώ στην Αγγλία των νεοφιλελεύθερων λαιλάπων approximately 42 million persons (almost 72 percent of the population) identified themselves as Christians

Ε όχι και να μας βγουν από πάνω τα ρετάλια της Δύσης.

21 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Δλδ η έρις έχει ενσκύψει επί του ποσοστού; Δεν νομίζω...

akindynos είπε...

Αθήναιε εσύ ένας άνθρωπος του Ορθού Λόγου δεν περίμενα ότι θα υποτιμούσες την αξία της τεκμηρίωσης.

Αυτά τα στοιχεια περι 95 και 98% ορθοδοξων πιστων που τα βρηκατε, τα΄ανακοινωσε επισημως το ΠΕΡΠΑ (αυτό το μπουρδελο που μετραει τους ρυπους, ετσι δεν το λενε);

Άντε τώρα να εξηγήσει κάποιος (όχι εγώ πάντως!) πως ναι, υπάρχουν μπουρδέλα που μετράνε τέτοια πράγματα. Και μάλιστα μπουρδέλα που δεν είναι καν του κλίματος Καραμπελιά. Έχουν δε το χούι να μην το κάνουνε μόνο για την Ελλάδα, που είναι γνωστό πόσο γουστάρουμε να ασχολούνται μαζί μας, αλλά το κόσμο όλο.

Για το εγχείρημα να συγκρίνει κανείς τα ποσοστά άλλων χωρών με της Ελλάδας, δεν το συζητάω. Αυτό κι αν είναι ανήκουστο.

Kids and stubborn rationalists, don't try this at home.

Ανώνυμος είπε...

Καλό. Υπάρχει μία ημιεπίσημη ημιανεπίσημη στατιστική που δείχνει ποσοστό πάνω από το 90%. Την ψάχνω, την βρήκα μιά φορά κάπου, την έχασα. Εκεί κοντά είναι, όπως το γράφεις.
Επίσης, το γράφεις και αυτό, στην τελευταία στατιστική αποκλείσανε την ερώτηση για το θρήσκευμα. Τότε μόνο η Εκκλησία διαμαρτυρήθηκε. Δεν νομίζω να συμβαίνει αλλού, παντού ρωτάνε.
Δεν ήταν τυχαίος ο αποκλεισμός.
Το δίλημμα καλός χριστιανός ορθόδοξος ή ορθόδοξος κατα δήλωση δεν υπάρχει. Δεν ρωτάνε οι στατιστικές και οι μετρήσεις για την ποιότητα, ούτε μπορούνε να την μετρήσουνε. Ούτε άλλωστε θέλουνε να την μετρήσουνε γιατί η δήλωση αρκεί για το εξ αυτής πολιτικό συμπέρασμα.

αφ

Το αποκαλύπτω τι είναι ; Κινηματογραφικό έργο υποθέτω. Να το δω ; Θυμίζει καθόλου τον Πόλεμο των Κουμπιών που είδα πέρυσι και μου άρεσε πολύ ;

akindynos είπε...

Δεν ρωτάνε παντού. Από τις πέντε χώρες που αναφερω, μόνο για την Αγγλία αναφέρει ρητά ότι τα στοιχεία προέρχονται από την επίσημη απογραφή. Στην Ισπανία λέει ότι απαγορεύεται, σν και τα στοιχεία είναι από το ισπανικό ΕΚΚΕ. Τα ίδια και στη Γαλλία.

Να το δεις, μου είπανε. Έχει κάποιες ιστορικές ανακρίβειες, μου είπανε, ελάσσονος σημασίας όμως.

Αθήναιος είπε...

Εγώ σας λέω ότι είναι 99% οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ερωτώ: το πρόβλημα βρίσκεται στην ποσοτική ή στην ποιοτική αποτίμηση;

-(ανδρέας Φ)- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Aθήναιε
στην ποσοτική. Την ποιοτική την ξέρει μόνο ο Θεός.

αφ.

Το ξαναλέω και εδώ. Ο δείκτης αυτός μετράει, εντελώς χαλαρά μάλιστα, έναν βαθμό συνοχής μίας κοινωνίας. Οπωσδήποτε μετράει κάτι, κάτι πολύ σοβαρό, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς τι.
Δεν μετράει τα πρόσωπα.

αφ

akindynos είπε...

Το πρόβλημα της αντιπαράθεσης στις ιδέες του χ Καραμπελιά είναι ποιοτικό.

Το πρόβλημα της αποτίμησης της επίδρασης που έχουν οι ιδέες αυτές στην κοινωνία είναι ποσοτικό.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι πως κάποιος που δυσκολεύεται να χειριστεί ένα ποσοτικό μέγεθος, οι αυτοπροσδιοριζομενοι ως Χ.Ο. (επειδή του είναι δυσάρεστη η τιμή του μεγέθους, ίσως), θα τα καταφέρει καλύτερα με ένα ποιοτικό μέγεθος.

Ανορθολογικό (believe me, I know what I'm talking about) μου φαίνεται.

Αθήναιος είπε...

Αν και ο αριθμός είναι πραγματικός, ξέρετε πολύ καλά ότι είναι εντελώς πλασματικός. Το μόνο που θα σας πω είναι ότι εκεί μέσα βρίσκομαι κι εγώ αφού είμαι βαφτισμένος και δηλωμένος Χριστιανός Ορθόδοξος.

Δεν θα φτάσω στο σημείο να σας πω ότι αφού στη χώρα μας οι πολίτες βαφτίζονται κατά τη νηπιακή ηλικία είναι αστείο να μιλάτε για ποσοστά της απήχησης των ιδεών στην ομάδα του πληθυσμού...

Επειδή βλέπω ότι το κλωθογυρίζουμε το ζήτημα για μένα, είναι ότι χρησιμοποιεί το θρήσκευμα ως δείκτη κοινωνικής συνοχής.

Εσείς πιστεύετε πως το κοινό θρήσκευμα μας δείχνει το βαθμό κοινωνικής συνοχής; Δλδ, το 95% που τις 6 μέρες της εβδομάδος είναι "κέρματα ( για πολλούς λόγους, όπως διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης και άνομης εκμετάλευσης του κρατικού πλούτου, συνδικάτα με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα κλπ)την Κυριακή ενώνεται στις Εκκλησίες για ν'ακούσει το λογο του Κυρίου;

Ανώνυμος είπε...

Πίστεψέ με πρώτη φορά το κάνω!
Συνήθως μετά από ταινίες πάω για espresso ή πάω κατευθείαν σπίτι.

Εξάλλου I identify myself (and the same do all the official records that I know of)as a practising atheist.

Φειδίας είπε...

Η Ορθοδοξία σάς πείραξε; Εδώ υπάρχουν και χειρότερα. Όχι το 95%, αλλά το 99% των νομίμων κατοίκων της χώρας έχουν το θράσος να δηλώνουν "Έλληνες"! Τέτοιο πράγμα! Και μάς εξουσιάζουν οι εθνομηδενιστές και αρνησιπάτριδες τύπου Λιάκου, Κουλούρη, Ρεπούση κ.α., οι οποίοι θεωρούν την εθνική μας ταυτότητα φαντασίωσι, μάς υβρίζουν χυδαιότατα ως ονισθοδρομικούς, ξενόφοβους, αγράμματους, φασίστες, και επειδή γνωρίζουν ότι είναι ξένο σώμα αυτοί και οι ιδέες τους για τον τόπο, θέλουν τώρα να κάνουν πλύσι εγκεφάλου στα παιδιά μας με την νεοτάξ ψευδοϊστορία τους (την επιχορηγούμενη από τα CDRSEE και τους Σόρος), μπας και καταφέρουν να επιβάλλουν τις ιδέες τους!

Ε, λοιπόν, η Ορθοδοξία σάς πείραξε; Είναι κι αυτή κάτι από την παράδοσί μας, κάτι που κι αυτό αντιστέκεται στον παγκόσμιο νεοταξικό φασισμό που έχει βαλθεί να μάς ξετινάξει και να μάς γδάρει ζωντανούς ξεριζώνοντας ότι μάς έχουν δώσει οι αιώνες.

(Εάν πάντως έχετε απορία για τα ποσοστά, συνιστώ συχνή ανάγνωσι της... "Ελευθεροτυπίας" και λοιπών "προοδευτικών" εντύπων, τα οποία, σε κάθε σχετική έρευνα θρηνούν και οδύρονται για το πόσο... "συντηρητικοί, ξενόφοβοι και εθνικιστές" είμαστε (οι χειρότεροι στην Ευρώπη, λένε), δηλαδή για το πόσο παραμένουμε Έλληνες.

Φειδίας είπε...

Λέγει ο Αθήναιος:

"Δλδ, το 95% που τις 6 μέρες της εβδομάδος είναι "κέρματα ( για πολλούς λόγους, όπως διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης και άνομης εκμετάλευσης του κρατικού πλούτου, συνδικάτα με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα κλπ)την Κυριακή ενώνεται στις Εκκλησίες για ν'ακούσει το λογο του Κυρίου;"

Μεταφράζω:

Έχουμε, εμείς οι νεοτάξ [μην τό πάρετε προσωπικά το "εμείς", δεν εννοώ εσείς-εσείς, εννοώ αυτοί!] καταφέρει να κάνουμε "κέρματα" τον Ελληνικό λαό, να διαλύσουμε την εθνική και κοινωνική του συνοχή (για πολλούς λόγους: κατάρρευσις οικονομίας και ανισότης πλούτου, κίνδυνος εργασιακών δικαιωμάτων, λαθρομετανάστευσις και ανεργία, οικολογική καταστροφή, πολιτιστική καταστροφή, νεοταξική πλύση εγκεφάλου), αλλά υπάρχουν ακόμη μερικά αγκάθια που μάς στερούν την ολοκληρωτική επιτυχία, την μετατροπή τους σε ανδράποδα: Επιμένουν να δηλώνουν Έλληνες Ορθόδοξοι, οι άθλιοι! (Κι αυτός ο Χριστόδουλος, ακίδα στο μάτι μας είναι ο τραγόπαπας!)
(Άμα δεν αρχίσουμε την νεοταξική πλύσι εγκεφάλου από το δημοτικό, δεν καταφέρνουμε τίποτα!)

Φειδίας είπε...

Άστα, Ακίνδυνε, οι "εκσυγχρονιστές" μπλόγκερ, μερικοί από τους οποίους προωθούν και μέσω αυτής τούτης της ιδρυτικής διακηρύξεως του πολιτικού τους φορέως την... αμερικανοφιλία, δεν έχουν διαβάσει ούτε καν το... CIA Factbook! Ποιο 97%;! 98% δίνουν οι φίλοι μας οι αμερικανοί (οι φίλοι των "εκσυγχρονιστών" μπλόγκερ, δηλαδή). Όσο για την εγκυρότητα της πηγής, σημειώνω ότι το CIA Factbook, αναφέρεται ως αξιόπιστη πηγή και σε αυτά τούτα τα νέα "εκσυγχρονιστικά" σχολικά βιβλία, όπως καταγγέλλει τόσο ο πατριωτικός ΛΑΟΣ, όσο και ο... "προοδευτικός" Ιός!

Ε ρε γέλιο!

akindynos είπε...

Αθήναιε, καλά στην Ελλάδα φταίει ο νηπιοβαπτισμός για το 97%. Αν και δεν βλέπω πως ένας ενήλικος σε μια δημοσκόπηση θα πειθαναγκαζόταν να απαντήσει Χ.Ο. ενάντια στη θέλησή του. Στη Γαλλία για το 64% ποιος ευθύνεται; Το παράγγειλε ο γάλλος Καραμπελιάς;

Συμφωνούμε πως το ποσοστό είναι κοντά στην πραγματικότητα σε ότι αφορά τον αυτοπροσδιορισμό, και εντελώς πλασματικό σε ότι αφορά την ενσυνείδητη μετοχή. Μήπως το ίδιο δεν ισχύει και για τον αντιαμερικανισμό; Αν ήταν αδιάφορος ο αυτοπροσδιορισμός, εφόσον η πλειοψηφία δεν προτίθεται να χαλάσει στο ελάχιστο τη ζαχαρένια της για χάρη αυτού που δηλώνει, προς τι όλη η φασαρία;

Ούτε η θρησκεία, πολλώ δε μάλλον τα κατ' έτος πέντε λεπτά πριν το Χριστός Ανέστη, ούτε ο αντιαμερικανισμός είναι δείκτες κοινωνικής συνοχής. Είναι όμως δυνάμει παράγοντες "αστάθειας". Λειτουργούν υπονομευτικά προς μια δεδομένη επιταγή συναίνεσης.

Μπορεί η ανάλυση και η πρόταση του Καραμπελιά να είναι άκυρες. Γι αυτό που λέει, ακριβώς πριν τα μπολντ της Μιραντολίνας, ότι «συκοφαντούν την παράδοση ενός λαού που αφορά όλους μας, θρησκευόμενους και μη»· αμφιβάλλεις ότι το μεγαλύτερο μέρος των μη (ή ρηχά) θρησκευόμενων όντως αισθάνεται ότι η θρησκεία είναι υπόθεση για την οποία δεν σηκώνει μύγα στο παθί του από "εξωτικούς";

akindynos είπε...

Ντάξει αλ-ζουλ, τελευταία στιγμή έσωσες τη παρτίδα με την επιλογή του εσπρέσσο.

Σαρωτικέ Καλλίμαχε, ναι είναι πολύ γουστόζικη η χρήση του cia factbook στα σχολικά βιβλία.

α.φ. Εμενα μ' αρέσει η επαναστατική μαξιμαλιστική εκδοχή
Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην· ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν. ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής· και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα που θέτει ο Καραμπελιάς είναι αν η ορθοδοξία είναι ανάχωμα, προστάτης, παράγοντας αντίστασης. Θα βρούμε την απάντηση αν την ζητήσουμε στην ερμηνεία του 76% του ΟΧΙ στην Κύπρο. Οσες εξηγήσεις και αν δώσουμε, ο παράγοντας της θρησκείας είναι ιστορικά αποδεδειγμένος. Και παντού στον κόσμο όπου κοιτάξω τώρα.
Ο Αθήναιος κάνει νομίζω το λάθος να αφαιρεί από το 100%. Ουδέποτε είχαμε, ούτε θα έχουμε ποτέ εθνικό πρόβλημα από τις μειονότητες. Δεν έχουνε έκφραση πολιτική, ούτε οικονομική. Δεν αποτελούνε ούτε αποτελέσανε ποτέ παράγοντα διάλυσης ή αντίθεσης, όπως είναι π.χ οι Πααιστίνιοι στο Ισραήλ.
Ο Καραμπελιάς, και ο Χριστόδουλος, δεν ονομάζουν την θρησκεία ανάχωμα έναντι των μειονοτήτων αλλά έναντι της νεοταξικής παγκοσμιοποίησης, να το πω χοντρά, έναντι της ξενόδουλης αστικής τάξης της χώρας και ενός τμήματος μεγάλου της πρώην αριστεράς. Για τον Ανδρουλάκη γράφει.

αφ

Αθήναιος είπε...

Πριν μπω στη διαδικασία να διαβάσω τον Καλλίμαχο και να με πιάσει καμία σύγχιση, πέντε χρόνια πριν την κρίσιμη ηλικία για τον έμφραγμα, απαντώ πρώτα στον Ακίνδυνο και στον αφαρ.

Λοιπόν, νομίζω πως ήταν φανερό στα προηγούμενα σχόλιά μου πως δεν αμφισβητώ το ποσοστό. Είναι αποδεκτό ότι στις κοινωνίες το ποσοστό των πιστών αποτελεί και τη συντριπτική πλειοψηφία, ούτε έχω κανένα πρόβλημα με αυτό το 97% Ορθόδοξοι, δεν αισθάνομαι ότι αποκλείονται από αυτό κάποιες άλλες μειονότητες, κυρίως οι Εβραίοι Έλληνες οι οποίοι συνέβαλαν κι αυτοί στη δημιουργία του Ελληνικού Έθνους ( να, πάνω στα κόκαλα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης χτίστηκε το Πανεπιστήμιο της Πόλης...) εξάλλου δεν θεωρώ τον Καραμπελιά κανένα φασίστα, εθνικιστή, μην τρελαθούμε κιόλας.

Το πρόβλημά μου είναι η ποιοτική αποτίμηση. Αυτό το 97% που αποτελεί ανάχωμα, αυτό θεωρώ προβληματική δήλωση, βλέπω το προβλημα στη λέξη "ανάχωμα".

Λέτε:"Ούτε η θρησκεία, πολλώ δε μάλλον τα κατ' έτος πέντε λεπτά πριν το Χριστός Ανέστη, ούτε ο αντιαμερικανισμός είναι δείκτες κοινωνικής συνοχής. Είναι όμως δυνάμει παράγοντες "αστάθειας". Λειτουργούν υπονομευτικά προς μια δεδομένη επιταγή συναίνεσης".

Αυτό για τον παράγοντα αστάθειας από πού προκύπτει; Τί σας κάνει να το λέτε, μήπως πρόκειται για wishful thinking? Το διάβασα το πρωί και από τότε προσπαθώ να το τεκμηριώσω εγώ ως επιχείρημα και δεν τα κατάφερα. Η θρησκεία σε καμία κοινωνία δεν λειτουργεί ως αστάθμητος παράγοντας αλλα λειτουργεί με ακριβώς αντίθετο τρόπο: ως απόλυτα γερό χαρτί του εκάστοτε κατεστημένου. Αλλιώς γιατί ο Πρόεδρος Μπους να πει ότι του είπε ο Θεός να κάνει εισβολή στο Ιράκ; Ή είναι χειρότερος Χριστιανός από τον Καραμπελιά αυτός; Ή η θρησκεία του δεν αποτελεί ανάχωμα απέναντι στη "λαίλαπα του ισλαμοφασισμού;".

Πώς γίνεται να μη βλέπετε ότι και στο βασίλειο αυτού που ο Καραμπελιάς και οι συν αυτώ ονομάζουν "Νέα Τάξη" και εδώ στο προπύργιο εναντίον αυτής της θρυλούμενης Νέας Τάξης, η θρησκεία παίζει ακριβώς τον ίδιο ρόλο;

Τί εννοώ; Προφανώς ότι το επιχείρημά του δεν στέκει ως πολιτικό επιχείρημα και για να αντιστρέψω τα λόγια του, τί να υποθέσω; Ότι είναι αγράμματος; Ε όχι δα. Ότι είναι μέλος κάποιος συνομωσίας; Αντίθετα από τον κ. Καραμπελιά και τους συν αυτώ, εγώ δεν πιστεύω για κανένα μα κανένα συμπολίτη μου τέτοια πράγματα. Να υποθέσω ότι είναι αφελής;

Ε δεν υποθέτω τίποτε απλά λέω ότι λέει άσχετα ο άνθρωπος.

@Αφαρ:"Ο Καραμπελιάς, και ο Χριστόδουλος, δεν ονομάζουν την θρησκεία ανάχωμα έναντι των μειονοτήτων αλλά έναντι της νεοταξικής παγκοσμιοποίησης, να το πω χοντρά, έναντι της ξενόδουλης αστικής τάξης της χώρας και ενός τμήματος μεγάλου της πρώην αριστεράς. Για τον Ανδρουλάκη γράφει".

Καταρχάς αν πέσει στην αντίληψή του αυτό το συνδετικό "και" Καραμπελιάς και Χριστόδουλος, φαντάζομαι πως θα ενοχληθεί. :-)
Δεν υπάρχει ξενόδουλη αστική τάξη στη χώρα. Υπάρχει μια τάξη "προνομιούχων" που νέμεται τον κρατικό πλούτο. Η τάξη αυτή δεν είναι οριζόντια αλλά κάθετη στην κοινωνία. Δεν αποτελείται μόνο από πλούσιους αλλά η νομή του κρατικού πλούτου έχει φέρει στην ίδια όχθη πολίτες εντελώς διαφορετικής κοινωνικής προέλευσης. Κατώτερους δημοσίους υπαλλήλους και μεγαλοεργολάβους δημοσίων έργων μαζί.Αυτοί έχουν ακριβώς τα ίδια συμφέροντα, την αέναη διατήρηση από το κράτος ολόκληρης της οικονομικής δραστηριότητας. Αυτόν τον κίνδυνο για τη Δημοκρατία τον βλέπετε ή είστε απορροφημένοι από τις ρομφαίες της Ορθοδοξίας που μάχονται φανταστικούς εχθρούς;

Αυτή την ιδιότυπη χούντα που έχει κυριαρχήσει στη χώρα τη βλέπετε; Αυτή η επίφαση κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σας ενοχλει ή όσο αναπαράγουν στην οδό Σταδίου με τις ντουντούκες ασαφή συνθηματα εναντίον της "Νέας Τάξης" είστε οκ μαζί τους;

Η απειλητική Νέα Τάξη κύριοι αποτελείται από τους συμπατριώτες μας που νέμονται και απομυζούν το θηριώδες κράτος και τον κρατικό πλούτο. Αυτοί σαμποτάρουν κάθε λαική επιταγή για μεταρρυθμίσεις, αυτοί έχουν μετατρέψει την κοινωνία σε κέρματα και όλως τυχαίως αυτοί ποντάρουν και χρησιμοποιούν το θρησκευτικό αίσθημα της πλειοψηφίας.

Αυτοί είναι το ανάχωμα στο οποίο αναφέρεται ο κ. Καραμπελιάς.

Αθήναιος είπε...

Λοιπον Καλλίμαχε σταχυολογώ τα βασικά:

Όχι δεν με πείραξε η Ορθοδοξία! Για μένα η Ορθοδοσία είναι ακριβώς ίδια με τη θρησκεία των Jedi. Είναι οι ίδιοι ψυχολογικοί μηχανισμοί που συντελούν στη δημιουργία της πίστης και θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι σέβομαι εξίσου την Ορθοδοξία με τους πιστούς του Μίκυ Μάους και πιστεύω πως αν κάποιοι τέτοιοι στη χώρα μας θελήσουν να αναγείρουν ναό για να τον λατρεύουν ( τον Μίκυ Μάους) το κράτος θα πρέπει να αναλάβει το κόστος ανέγερσης αυτού του ναού. Τελεία και παύλα.

Αγαπητέ. Το έθνος αποτελεί όντως μια φαντασίωση η οποία πήρε τη μεγαλειοδεστέρα της έκφραση με τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Μόνο που εγώ, αντίθετα από τους Λιάκους ( μπλιαχ) επειδή είμαι Φιλελεύθερος, αναγνωρίζω στο Έθνος, την ιστορική του σημασία: Το Έθνος έγινε το όχημα για την ανάπτυξη του Καπιταλισμού και της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στη συνέχεια!! Δλδ εγώ κανονικά το έχω το έθνος σε μεγαλύτερη εκτίμηση απ'ότι πρέπει να το έχετε εσείς.

Δεν είμαι εναντίον του Έθνους αλοίμονο! Τόσες φαντασιώσεις έχουμε κατα καιρούς βιδώσει στο κεφάλι μας για να μπορούμε να πορευτούμε στην καθημερινότητα, το έθνος μας πείραξε;

Θεωρώ δε ευατόν, περήφανο Έλληνα και Ισραηλινό εξίσου αλλά μεταξύ μας τώρα που δεν μας ακούει και κανείς. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Αν δέχομαι ένα παράγοντα που με κρατάει δεμένο μ'εναν τόπο αυτός είναι μόνο η συγκίνηση που φέρνει η μητρική γλώσσα και εγώ έχω δύο. Η γλώσσα, ο εσωτερικός μουσικός της ρυθμός που πάντα βρίσκεται σε αρμονία με τη γεωγραφία και το τοπίο.

Καλλίμαχε, αποδραματοποίηση τώρα! Για να δούμε τί θα κάνουμε με τον πραγματικό εχθρό που είναι η εξουσία και το κράτος.

Ανώνυμος είπε...

Akivdyve moy aresei to styl soy, isws giati kai gw grafw me arxaiologismoys. Evesknpsav blepw oi filoi A8n, Kalli kai Afar from afar kai etazoyv ev esoptrw kai aivigmati me to syvn8es toys omws apolaystiko xioymor. Egw poy dev dnlwvw religious persuasion, plnv isws gia va ri3w atoma of the female persuasion, exw grapsei sta lnmeria moy pws oyte to 0.1% dev ZEI xristiavika , kai oti spavia me sygkivoyv oi symboli[sti]kes trikymies, aivoysai eaytais ev kraviw kai tsagiera.

ambrosiac

akindynos είπε...

Χαίρε ambrosiac.

Εγώ είμαι λίγο πιο ελαστικός. Εκτός απ' αυτούς που ζουν χριστιανικά λογαριάζω κι αυτούς που προσπαθούν, αλλά δεν τα καταφέρνουν.

Οπότε το ποσοστό αυξάνεται κατά πολύ. Να πούμε 1%; :-)

Φειδίας είπε...

Λες, Αθήναιε:

"Πώς γίνεται να μη βλέπετε ότι και στο βασίλειο αυτού που ο Καραμπελιάς και οι συν αυτώ ονομάζουν "Νέα Τάξη" και εδώ στο προπύργιο εναντίον αυτής της θρυλούμενης Νέας Τάξης, η θρησκεία παίζει ακριβώς τον ίδιο ρόλο;"

Λες δηλαδή ότι στις ΗΠΑ η θρησκεία παίζει τον ρόλο του αμερικανισμού, δηλαδή μπορεί να παίζει και τον χειρότερο ρόλο που μπορούμε να φανταστούμε, άρα η θρησκεία είναι αναξιόπιστη και κακή.

Όμως,

Στην Αμερική η θρησκεία εκφράζει τον αμερικανισμό, στην Ελλάδα εκφράζει τον Ελληνισμό. Εγώ, όμως, υπέρ της Ελληνικής θρησκείας είμαι, όχι της αμερικανικής. Όχι επειδή είναι "κακή" ή "καλή", αλλά επειδή είναι Ελληνική.

Δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα!


Στα υπόλοιπα, περί έθνους, να τσιμπήσω, να μην τσιμπήσω; :-)

Δεν μού λες, Αθήναιε, αλήθεια, αφού τό έθεσες το ζήτημα, εκ της πολυφυλετικής και πολυπολιτισμικής καταγωγής διεμορφώθησαν οι νεοφιλελεύθερες πολυπολιτισμικές αντιλήψεις; Και μετά λένε ότι η εθνική συνείδησις δεν είναι θέμα καταγωγής (ούτε καν πολιτισμού, παιδείας, γλώσσης, ιστορίας, αλλά φαντασίωσις (Άντερσον, Χομπσμπάουμ, Λιάκος και λοιποί βλάκες)!

Ωραίο κατά τ' άλλα αυτό για την γλώσσα. Και για τα περί κράτους, δεν διαφωνώ - σε αρκετά από αυτά.