or simply "pissing around and pissing us off", according to a certain individual.

Σάββατο, Δεκεμβρίου 16, 2006

Η Αλβανική Ακαδημία Επιστημών

έχει δύο web site;

Το www.akad.edu.al φαίνεται, από το whois, να είναι το ορίτζιναλ.

Το www.academyofsciences.net τι ρόλο βαράει;

11 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Έλα ντε. Το βρήκα και εγώ χθες βράδυ, μισοκοιμισμένος. Στο net βρήκα και διάφορα ενδιαφέροντα και πονηρά αλλά είπα να τ'αφήσω στον Καλλίμαχο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αθηναίε!
Ευχαριστώ για την αναφορά σου στο μπλογκ για την Ακαδημία των Επιστημών της Αλβανίας(που έκλεισε).
Θέλω μάλιστα, να ζητήσω και συγνώμη γιατί, καταλαβαίνω ότι, ουδόλως θα ενδιέφερε οποιονδήποτε, τι γίνεται στην Αλβανία.
Για να σας βοηθήσω στην απορία σας, το ένα σίτε είναι για την Αλβανία και το άλλο αμιγώς αγγλικό. Δεν νομίζω πάντως ότι, είναι αυτό το θέμα. Εκτός εάν δεν έγινα τόσο σαφείς.
Και έτσι πάντως, ευχαριστώ για το κόπο σας να ασχοληθείτε έστω με αυτόν τον τρόπο.

akindynos είπε...

N.Ago, η σκέψη που έκανα μόλις διάβασα την είδηση και διαπίστωσα την ύπαρξη δύο site, είναι πως πρόκειται για κάποιου είδους πόλεμο κομματικών φατριών για τον έλεγχο της ακαδημίας.

Η ύπαρξη δεύτερου site μόνο στα αγγλικά δεν μου φαίνεται καθόλου πειστική εξήγηση. Και έτσι να ήταν, είναι αξιοπερίεργο ότι βρίσκεται στο .net domain. Μήπως ο ιδιοκτήτης του academyofsciences.net ζήτησε το academyofsciences.al και έφαγε πόρτα;

Αθήναιος είπε...

Φυσικά και μ'ενδιαφέρει το τί γίνεται στην Αλβανία, εξηγείστε μου όμως γιατί δεν έχω το δικαίωμα να εξετάσω τους ισχυρισμούς σας πριν κάνω κάποια αναφορά στο μπλογκ μου;

Σκέφτηκα αμέσως αυτό που λέει ο Ακίνδυνος, δεδομένου ότι μας ενδιαφέρει τί γίνεται στην Αλβανία, παρακολουθούμε τα πράγματα εκεί και ξέρουμε τί παίζετε.

Αν έχετε την καλωσύνη, απαντήστε στην εύλογη απορία που διατυπώνει ο Ακίνδυνος και εγώ συμμερίζομαι.

Αθήναιος είπε...

"Παίζετε" όχι εσείς, αλλά "παίζεται"

Ανώνυμος είπε...

Όπα, αγαπητέ! Καμία απαίτηση δεν έχω!
Μακριά από εμένα αυτά! Αυτά που γνωρίζω τα έβαλα και παραπέμπω στα λινκ. Τώρα, γιατί είναι δυο η …σαράντα δυο, δεν μπορώ να το ελέγξω και δεν φέρνω καμία ευθύνη.
Θα σε παρακαλούσα πάντως, αν δεν σε πείθουν τα επιχειρήματα μου, να αγνοείς το συμβάν. Δεν νομίζω ότι, πρέπει να απολογούμαι για τα σίτε της ακαδημίας.
Και βέβαια, δεν νομίζω ότι πρόκειται για πόλεμο μεταξύ πολιτικών κομμάτων. Γιατί, αν είναι έτσι, έχουμε πολύ σκοτεινό μέλλον στην Αλβανία. Αλλά αυτό, αφορά μόνο εμένα, όχι εσάς που, σας ενόχλησα.

Γιουτζίν είπε...

Καλημέρα σας, μια συνεισφορά στην συζήτηση σε σχέση με τα 2 sites. Από ότι καταλαβαίνω εγώ, πρόκειται για το ίδιο πράγμα, γεγονός που καταδεικνύει η κοινή ταχυδρομική διεύθυνση!
Έτσι, στο πρώτο site
α) http://www.academyofsciences.net/
Η διεύθυνση είναι:
Akademia e Shkencave e Shqipërisë
Sheshi “ Fan Noli ” 7, Tiranë
Tel & Fax: + 355 4 22 74 76
E-mail: esulstar@akad.edu.al

και στο δεύτερο η ίδια!

β)http://www.akad.edu.al/english.htm
dress: Akademia e Shkencave e Shqipërisë
Sheshi Fan Noli 7, Tirana, Albania
Phone & Fax: + 355 4 22 74 76,
E-mail: esulstar@akad.edu.al
URL: www.akad.edu.al

Καταλαβαίνω την ανάγκη να διερευνά κανείς οποιοδήποτε θέμα προτού πάρει θέση. Ειδικά στο διαδίκτυο που οι πληροφορίες κυκλοφορούν γρήγορα και έχουμε 'φάει' ουκ ολίγα 'φίδια' στο παρελθόν.
Ωστόσο, μην φθάσουμε σε σημείο να τους περνάμε όλους για Πέτρους.
Προσωπικά δεν κάνω τον δικηγόρο του n.ago (μιλά μόνος του για τον εαυτό του), ούτε γνωρίζω λεπτομέρειες της υπόθεσης (αν υπάρχουν πολιτικές διαμάχες από πίσω ή ζητήματα ακαδημαικά της γείτονος χώρας στα οποία δεν έχω ούτε γνώση ούτε καν εικόνα).
θεωρώ σημαντικό όμως να γίνει μια συζήτηση και να διερευνηθεί το θέμα και για αυτό το ανέδειξα στο μπλογκ μου.
Το μπλογκ του n.ago το είχα εξάλλου ξεχωρίσει από καιρό.
Αυτά, καλημέρα σας ξανά.

akindynos είπε...

Επειδή μου κίνησε το ενδιαφέρον το ποστ του N.Ago γι' αυτό αναζήτησα περισσότερες πληροφορίες. Κι επειδή μέχρι στιγμής δεν κατάφερα να βρω κάτι γι' αυτό στάθηκα στα δύο site.

Το ότι έχουν τα ίδια στοιχεία επικοινωνίας ασφαλώς είναι μία ένδειξη ότι ο δυισμός δεν κρύβει κάτι.

Το ότι το www.akad.edu.al είναι κατοχυρωμένο από το Ινστιτούτο Πληροφορικής της Ακαδημίας Επιστημών της Αλβανίας, ενώ το www.academyofsciences.net είναι κατοχυρωμένο από φυσικό πρόσωπο με διεύθυνση στην Αθήνα, ε όσο να 'ναι με κάνει να είμαι κάπως επιφυλακτικός.

Όχι απέναντι στον N.Ago, αλλά στο τι ακριβώς συμβαίνει.

Αθήναιος είπε...

Τί Πέτρους και Παύλους μου λέτε; Και από πού προκύπτει πως αμφισβήτησε κανείς τον n.ago; Αντίθετα ο n.ago είναι αυτός που έσπευσε να ειρωνευτεί επειδή δεν ανέβασα ένα σχετικό ποστ. Το ότι είναι ίδια η ακαδημία προκύπτει βασικά από τη σύνθεση της Συγκλήτου απ'ό,τι είδα τώρα.

Το γιατί υπάρχουν δυο άσχετα μεταξύ τους σάιτς δεν το γνωρίζω και απ΄ό,τι φαίνεται ούτε ο n.ago γνωρίζει ( αν και δεν μας είπε πως δεν γνωρίζει μην του βάζω λόγια στο στόμα).

Γιουτζίν είπε...

Αγαπητέ αθήναιε, εγώ απαντούσα στην συγκεκριμένη ερώτηση του Ακίνδυνου. Τα περί Πέτρων και λύκων έχουν να κάνουν με την δικαιολογημένη επιφύλαξη απέναντι στις πληροφορίες που διακινούνται εδώ μέσα.

Φειδίας είπε...

είπα να τ'αφήσω στον Καλλίμαχο

Γιατὶ θὰ ἔπρεπε νὰ μὲ ἐνδιαφέρει;