Ακίνδυνη Διακειμενικότητα
Έριξα μια τεμπέλικη ματιά στο περίφημο βιβλίο ιστορίας της έκτης δημοτικού. Σε συνδυασμό με το web 2.0 (χα!) στήσιμο των σελίδων κατέληξα σε ένα συμπέρασμα άστοχο αλλά όχι λανθασμένο, νομίζω.
Αγαπημένη λέξη των συγγραφέων είναι η κυριαρχία.
Αντίθετα, φαίνεται να κρατάνε μούτρα στη λέξη σκλαβιά. Αν αφήσουμε έξω παραθέματα του Ρήγα και του Δραγούμη, η ομάδα των συγγραφέων καταφέρνει να χρησιμοποιήσει την κατάπτυστη αυτή λέξη μία φορά. Μην σπεύσει κανείς να βγάλει συμπεράσματα, το επίθετο υπόδουλος δεν είναι σε μπλακ λιστ. Αλλά αναρωτιέμαι, ένα εντεκάχρονο ποια λέξη προσλαμβάνει ευκολότερα: τη σκλαβιά ή την υποδούλωση;
Πάντως αυτό το κόλλημα με την κυριαρχία παράγει κάποιες ασυνέπειες που καλό θα ήταν να διορθωθούν στην επόμενη beta του προϊόντος.
Εργασία για το σπίτι: Κάνε regression testing προσθέτοντας στην ύλη του βιβλίου εκείνη τη γραφική παράγραφο του συντάγματος που ορίζει ως θεμέλιο τη λαϊκή κυριαρχία.
Multimedia attachment για τους ψαγμένους μαθητές. Η παγκόσμια κυριαρχία και πως να την αποκτήσετε.
(όπως είπα και στην αρχή το βιβλίο δεν το διάβασα ούτε διαγωνίως, αλλά η εντύπωση που μου άφησε είναι πως πρόκειται για pop παλαιοτάξ, κι αυτό δεν είναι λογοπαίγνιο)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου