or simply "pissing around and pissing us off", according to a certain individual.

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2006

Στον άνθρωπο σημασία έχει ο χαρακτήρας

Και στα πληκτρολόγια επίσης.

Γι' αυτό Κάποιοι δυσφορούμε με την απουσία ενός χαρακτήρα (της άνω τελείας) από την ελληνική διάταξη πληκτρολογίου των windows.

Οι ρουμάνοι Κάποιοι πως αντέχανε ως τώρα την απουσία εβδομήντα και εφτά χαρακτήρων από τη δική τους διάταξη πληκτρολογίου στα nt-based windows;

3 σχόλια:

Unknown είπε...

·άνω τελεία·
Στο Office, Windows είναι "0387, Alt + X".

€ευρώ€
Στο Office, Windows είναι "Alt + Ctlr + E".

΅[ξέχασα πως το λένε αυτό σο σύμβολο]΅
"Shift + W"

akindynos είπε...

Την άνω τελεία την έχω στο δικό μου pc. Αρχικά με την αξία μου κι όχι με ξένες πλάτες :-) , τώρα πλέον και με τις πλάτες της microsoft.

Αλλά το ζήτημα είναι να προστεθεί στο πρότυπο layout των windows.

Φειδίας είπε...

0387,Alt+X

Ναι, έτσι μπαίνει η κανονική (unicode) άνω τελεία. (Ευκολότερα, με πολυτονικό πληκτρολόγιο, Ctrl+Alt+} . (Άλλο ένα πλεονέκτημα του πολυτονικού!))

(Για non-unicode, χρησιμοποιούμε το Alt+0183 (είναι "middle-dot" αυτό).)

(Εγώ είχα φτιάξει ένα μάκρο στο Word, το οποίο έβαλα και στο normal.dot, για να μού βάζει άνω τελεία με AltGR+. (AltGR+τελεία).)

Alt+Ctlr+E

Δεν μού δουλεύει αυτό. Το € είναι, απλώς, AltGR+E, όταν είσαι σε ελληνικό πληκτρολόγιο. (Όταν είσαι σε λατινικό πληκτρολόγιο, τo AltGR είναι απλώς... Αlt.)

Shift+W

Ναί, αυτό, στο ελληνικό πληκτρολόγιο, βγάζει, το σύμβολο των διαλυτικών με τόνο, μόνο του (αλλά τί μπορεί να τό θέλει κάποιος;!)


Αλλά το ζήτημα είναι να προστεθεί στο πρότυπο layout των windows.

Βάλτε πολυτονικό, ποὺ τὰ ἔχει ὅλα. (Ἤ, μᾶλλον, νὰ γίνῃ πρότυπο τῶν Windows τὸ πολυτονικό (ἐνδεχομένως μία βελτιωμένη ἔκδοσί του).

ΠΑρεμπιπτόντως, χρήσιμα τὰ ἐργαλεῖα, ὦ, Ἀκίνδυνε.