or simply "pissing around and pissing us off", according to a certain individual.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2006

Ακίνδυνη Ονοματολογία (UK or Britain?)

Άκουσα νωρίτερα τον Στάθη (Σταυρόπουλο) να λέει στο ραδιόφωνο του Σκάι πως η Γαλλία προκειμένου να "προστατεύσει" (δικά μου τα εισαγωγικά) το όνομα της επαρχίας της, απαίτησε η Μεγάλη Βρετανία να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την ονομασία Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν ανέφερε κάποια πηγή για την πληροφορία του αυτή. Άλλωστε ούτε ο οικοδεσπότης Άρης Πορτοσάλτε ούτε ο συνδαιτημόνας Πάσχος Μανδραβέλης του ζήτησαν κάποια διευκρίνηση.

Στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, στην ξενάγηση στην κυβερνητική ενδοχώρα, στις βασικές πληροφορίες για το Ηνωμένο Βασίλειο, οι άνθρωποι που οδηγούν στη λάθος λωρίδα λένε:

UK or Britain?

The full title of this country is the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland. The UK is made up of England, Scotland, Wales and Northern Ireland. Great Britain (or just Britain) does not include Northern Ireland. The Channel Islands and the Isle of Man are not part of the UK.


Η σύνθεση αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου ισχύει από το 1922 (Anglo-Irish Treaty). Επιπλέον ο Ντε Γκωλ δύο φορές (1963 και 1967) μπλόκαρε την είσοδο επειδή φοβόταν πως οι άνθρωποι που οδηγούν στη λάθος λωρίδα θα λειτουργούσαν ως πέμπτη φάλαγγα των αμερικανών. Επιπλεονέστερα, το 1969 που απόντος του γάλλου Παπάγου τα τσιράκια των αμερικών γίνανε μέλη του κλαμπ, το κρίσιμο ζήτημα ήταν οι προβλέψεις της Κοινής Αγροτική Πολιτικής για τη χώρα που παίζουν ποδόσφαιρο αποκλειστικά με σέντρες.

Από τον Στάθη δεν έχω απαιτήσεις τεκμηρίωσης. Αλλά ο Πάσχος του ορθολογισμού, του διαφωτισμού, του φιλελευθερισμού βρε αδερφέ, είναι δυνατόν να μην αντιδρά; Που πάμε; Γιατί αφήνουμε τον ουρανό να πέσει στα κεφάλια μας και δεν τον καρφώνουμε γερά στη θέση του;

Το θέμα της εκπομπής ήταν το κράτος χωρίς όνομα, βορείως των βορείων συνόρων μας. Κάτι για το Αμπεσεντάρ πήρε το αυτί μου, για τον βίαιο εξελληνισμό των σλαβόφωνων το 12-13 άκουσα. Τέτοια. Εκεί κόλλαγε και η επίκληση της, κατά πάσα πιθανότητα ανύπαρκτης, γαλλικής ένστασης στο όνομα των, (επίσης βορείων, τι στο λύκο συμβαίνει μ' αυτό το σημείο του ορίζοντα;) γειτόνων τους.

Όμως ψάχνοντας βρήκα και το γουικιπαιδικό άρθρο της ιστορίας της Βρετάνης. Όπου λέει πως, κατά μία άποψη έστω, η περιοχή της Γαλλίας πήρε το ονομά αυτό από νησιώτες λαθρομετανάστες που πήγαν εκεί μετά την αποχώρηση των Ρωμαίων από το μεγάλο νησί, ένεκα της εισβολής των αγγλοσαξώνων. Κατά άλλη άποψη, εστώτερα, η λαθρομετανάστευση συνέβη νωρίτερα. Υπάρχουν όμως και χειρότερα! Στα τριβεία του άρθρου για την Βρετάνη αναφέρει: The Breton national anthem Bro Gozh ma Zadoù is set to the same tune as the Welsh and Cornish anthems.

Αχ βρε Στάθη. Αχ αχ βρε Μανδραβέλη.

4 σχόλια:

cellmaker είπε...

Το να ακούω για ΄μακεδονικό αλφαβητάρι΄απο τα τσιράκια του Μπούς είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικό.
Δημητράς,Βοσκόπουλος απο Ουράνιο Τοξο,Τετα Παπαδοπούλου,Μανδραβέλης και άλλοι,όλοι απολογητές του Ανάν και διστρεβλωτές τής ιστορίας.
Το Παρατηρητήριο βγάζει λίστες όσων δημοσιογράφων αντιτίθενται στην γενοκτονία τών Παλαιστινίων,και τούς στέλνει στην Πρεσβεία.Ο Σορος ειναι εκεί και περιμένει.
Στον γιο μου όταν με ρωτάει ποιός ήταν ο Τσολάκογλού θα του δίνω να διαβάζει τα κείμενά τους.

akindynos είπε...

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μιλάνε μια γλώσσα η οποία δεν είναι η ελληνική. Είναι φυσικό να θέλουν να μαθαίνουν τη γλώσσα τους αυτή; Νομίζω ναι. Εξάλλου, είναι πρακτικά δυνατόν να εμποδιστούν;

Όποιοι, και εφόσον, είναι πράκτορες με την απαγόρευση είναι που αποκτούν πεδίο δράσης. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει με την ονομασία της γλώσσας. Ίσως κάτι σαν διάλεκτος της πρώην οθωμανικής μακεδονίας. Τι να πω.

Πάντως η άρνηση δεν οδηγεί πουθενά.

cellmaker είπε...

Η γλώσσα που ονομάζεται΄Μακεδονική΄είναι στην ουσία γλώσσα τής Δυτικής Βουλγαρίας,που συμπεριλαμβάνει και λέξεις απο άλλες γλώσσες(και την ελληνική).Για την δράση τού Ουράνιου Τόξου και του Παρατηρίου τού Ελσίνκι οφείλουν να νεημερωθούν όλοι οι Ελληνες πολίτες.
Υ.Γ
Και οι Βλάχοι μιλάνε Βλάχικα ,αλλά δεν βγήκε κανείς να μιλήσει για καταπίεση όπως οι ερίφηδες του Ουράνιου Τόξου.
Επίσης κάθε πολιτης μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ,αλλά αυτό δεν σημαινει ότι υπάρχει αναγνώριση σε συλλογικό επίπεδο.Η άρνηση τής διαστρέβλωσης τής Ιστορίας απο τούς τύπους αυτούς ειναι απαραίτητη.Για ρωτήστε και στήν Φλώρινα τί γνώμη έχουν για τα καλόπαιδα που υποστηρίζουν τον σκοπιανό αλυτρωτισμό....

Ανώνυμος είπε...

ακίνδυνε
αν ονομασθεί η γλώσσα αυτή διάλεκτος της πρώην κλπ θα πάψουνε να την μιλάνε και οι ίδιοι.
Να την ονομάσουνε μακεδονική, αυτό προσπαθούνε και όσους την μιλάνε μακεδόνες. Ετσι παρουσιάσανε το βιβλίο.

Αν δεν είναι πράκτορες είναι οπαδοί του Αρη και τα κάνουνε όλα αυτά για να πάρουνε τον τίτλο του Μακεδόνα Μεγαλέξανδρου από τον Κούδα.

αφ