or simply "pissing around and pissing us off", according to a certain individual.

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2006

Ακίνδυνο Monitor

Update2006-05-13 Νέα έκδοση

Update 2006-05-12, υπάρχει bug που κάτω από ορισμένες συνθήκες κρύβει εντελώς τα ομαδοποιημένα και τα ενοχλητικά άρθρα. Θα διορθωθεί σύντομα.


Μετά από ένα διάστημα χρήσης του monitor της ελληνικής μπλογκόσφαιρας μου έγινε αισθητή η ανάγκη για κάποιες δυνατότητες προσωπικών ρυθμίσεων. Αντί όπως θα ήταν αναμενόμενο να δράσω ανορθολογικά, δηλαδή να αρπάξω τον Παναγιώτη Βρυώνη από το λαιμό και να τον χτυπάω στον τοίχο μέχρι λιποθυμίας, έκανα κάτι αληθινά έξυπνο.

Του ανακοίνωσα ότι διακόπτω τη συνδρομή μου (prιvilege class παρακαλώ) στο monitor και να μου επιστρέψει τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στο υπόλοιπο του μηνός Μαΐου. Ο αιφνιδιασμός ήταν απόλυτος. Δυστυχώς δεν το εκμεταλλεύτηκα αμέσως και πέρασε αυτός στην αντεπίθεση με ποταπές πλην αποτελεσματικές υπεκφυγές του στυλ 'ποια συνδρομή;'. Ομολογώ ότι δεν περίμενα πως ο τόσο εγκωμιασμένος ορθολογισμός θα αποδεικνυόταν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Έτσι θέλοντας και μη κατέφυγα σε αντισυμβατικές μεθόδους. Νοίκιασα 6 μαϊμούδες, αγόρασα ισάριθμα πληκτολόγια, τα οποία (σημαντικό αυτό) σύνδεσα στο ίδιο pc, κλείδωσα όλο το ανσάμπλ χωρίς τροφή και νερό, και ιδού μετά από λίγες ώρες το αποτέλεσμα.

Το Ακίνδυνο Monitor, μια επέκταση για το Mozilla Firefox που επιτρέπει στους επισκέπτες του monitor να αλλάξουν την κατάταξη και την εμφάνιση των άρθρων σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Αυτό γίνεται χαρακτηρίζοντας ένα μπλογκ Αγαπημένο, Ενδιαφέρον ή Ενοχλητικό.

Και στις τρεις κατηγορίες μπορούμε να επιλέξουμε χρώμα της επιλογής μας για φόντο. Επιπλέον, τα άρθρα από Αγαπημένα μπλογκ αυτόματα στοιχίζονται στην κορυφή του μόνιτορ και τσ άρθρα από Ενοχλητικά μπλογκ στέλνονται στον πάτο και κρύβονται πίσω από ένα κουμπί που μας πληροφορεί για τον αριθμό τους. Το πατάμε και εμφανίζονται.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι η ομαδοποίηση των άρθρων από το ίδιο μπλογκ. Ανεξάρτητα από τον χαρακτηρισμό (ή και την απουσία χαρακτηρισμού) τα άρθρα του ίδιου μπλογκ συγκεντρώνονται πίσω από ένα κουμπί του στυλ [χ άρθρα από ψιμπλογκ]. Κλικ για ανάπτυξη, κλικ για σύμπτυξη.

Εγκατάσταση

Κατεβάστε το harmlessmonitor.xpi στον υπολογιστή σας. Από το μενού του firefox επιλέξτε File, Open File και εντοπίστε το harmlessmonitor.xpi στην τοποθεσία που το κατεβάσατε. Ο firefox θα εμφανίσει το παράθυρο διαλόγου που προειδοποιεί για τους κινδύνους εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού. Αν δεν έχετε IQ διευθυντή δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος πατήστε το κουμπί install και θα δείτε να ανοίγει το παράθυρο με τις επεκτάσεις. Για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση πρέπει να κλείσετε όλα τα παράθυρα του firefox.

Χρηση

Αφου λοιπόν κάνατε επανεκκίνηση του firefox μπορείτε να επισκεφθείτε το monitor. Κάνοντας δεξί κλικ στο όνομα ενός μπλογκ, όχι στον τίτλο του άρθρου, στο context menu που εμφανίζεται υπάρχουν πλέον και οι επιλογές για προσθαφαίρεση σε κάποια κατηγορία. Κάντε τα κουμάντα σας και ξαναφορτώστε τη σελίδα του monitor. Αν όλα έχουν πάει καλά θα δείτε κάτι παρόμοιο με αυτή την εικόνα.


Οι επιλογές σας αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας. Ωστόσο δεν προστατευονται με κάποιο τρόπο (κωδικοποίηση, κρυπρογράφηση) οπότε αν πάσχετε από μανία καταδίωξης πρέπει να κάνετε τη καρδιά σας πέτρα. Δεν μεταδίδονται στο monitor ή οπουδήποτε αλλού, και γενικά η επέκταση δεν έχει καμία επικοινωνία με το δίκτυο. Αλλά κάποιος με πρόσβαση στον υπολογιστή σας είναι έυκολο να δει ποιους έχετε στα μαύρα κατάστιχα.

Αν και οι μαϊμούδες προσπάθησαν να πετύχουν την άρτια λειτουργία της επέκτασης, ουδεμία ευθύνη αναλαμβάνουν για ότι ήθελε προκύψει από τη χρήση ή τη μη χρήση του Ακίνδυνου Monitor. Η επέκταση είναι διαρκώς υπό δοκιμή και θεωρητικά αυτό σημαίνει πως τα όποια προβλήματα θα αντιμετωπίζονται μόλις εμφανίζονται. Πρακτικά, μη το δέσετε και κόμπο.

Ήδη έχω παρατηρήσει κάποια προβλήματα όταν η σελίδα του monitor ορισμένες φορές «καθυστερεί» να κατέβει. Το ψάχνουμε, οι μαϊμούδες κι εγώ. Επίσης από μία πηγή, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της για να μη γίνει ρεζίλι των σκυλιών, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι οι επιλογές στο context menu δεν εμφανίζονται απλά με δεξί κλικ στον τίτλο του μπλογκ, παρά μόνο αν προηγουμένως έχει επιλεξει το κείμενο. Από και κλείεται, αλλά αν το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος, τι να κάνω, θα το πιστέψω.

Και τώρα το σημείο που όλοι αγαπάμε, οι ευχαριστίες.

Παναγιώτη Βρυώνη, Δημήτρη Παναγιωτάκη (τι πράγμα είναι αυτό, πήξαμε στους Παναγιώτηδες, άλλος τώρα που γυρίζει;) ανώνυμη πηγή, μπλογκοσφαιρίτες και μπλογκοσφαιρίτισσες, κομενταδόροι και κομενταδόρισσες, σιωπηρή πλειοψηφία:

Ήταν κάποιος δεν ήξερε καμιά ευχαριστία κι όλο έλεγε «ξέρω πολλές ευχαριστίες, μια απ' αυτές λέει «Ήταν κάποιος ...

Ευχαριστώ, να είστε καλά.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ιπι-Ιπι-ούμε
σας ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

super oua ou!!!
theiko!

Ανώνυμος είπε...

Ouaou! paw na to dokimasw

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχαριστίες :)

Γιατί δεν το κάνεις submit στο site των addons του Mozilla; Με αυτό τον τρόπο η εγκατάσταση θα είναι ευκολότερη και θα εποφελούμαστε απο αυτόματα updates..

http://kb.mozillazine.org/Releasing_extension

Keep up the good work
Δημήτρης

akindynos είπε...

Μιράντα, Μορφέα, Τσάκα-Καν ευχαριστώ. Αν κάτι δεν σας αρέσει ή νομίζετε πως λείπει τώρα είναι η στιγμή να μιλήσετε ειδάλλως για πάντα σωπάστε.

Δημήτρη, ευχαριστώ για το ευχαριστώ για τις ευχαριστίες :-)
Το σκέφτηκα για το addons (το άλλο μου extension είναι εκεί) αλλά θέλω να το δουλέψω λίγο ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

δουλευει μια χαρα. αυτά που βάζω ενοχλητικά εξαφανίζονται τελείως όμως, δεν πάνε κάτω κάτω, ούτε γίνονται ένα. κατά τ΄άλλα καλή φάση

Ανώνυμος είπε...

α

Ανώνυμος είπε...

άκυρο. όλα μια χαρα

akindynos είπε...

Τσάκα, είναι bug. Για την ακρίβεια δύο ξεχωριστά bug, με το ίδιο αποτέλεσμα.

Αν στη σελίδα περιέχεται μπλογκ στον τίτλο του οποίου υπάρχει η απόστροφος, τα ομαδοποιημένα και τα ενοχλητικά "χάνονται". Το ίδιο προκαλείται και από τις διαφημίσεις του γκουγκλ, για άλλο λόγο φυσικά

Το βράδυ θα ανεβάσω μια διορθωμένη έκδοση.

Ευχαριστώ, keep testing

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου :-)

Θα φροντίσω σε επόμενη έκδοση του monitor να υπάρχει span με το Feed_ID που φαντάζομαι ότι θα σας δώσει μεγαλύτερη ευελιξία να... του αλλάξετε τα φώτα!

akindynos είπε...

όχι ξεχωριστό span!

Αλλά ένα attribute feedid στο span του source.

Ακόμα καλύτερα θα ήταν κάτι σαν
<item itemid="12" feedid="34">
<title/>
<source/>
<date/>
<excerpt/>
</item>

Για τα html elements που χρειάζονται το item στον click handler αρκεί
this.parentNode.getAttribute('itemid')

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι η χρήση των idemid και feedid που προτείνεις δεν είναι valid XHTML...

akindynos είπε...

Δυστυχώς έχεις δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραία ιδέα!!! αλλά έχω ie, ο firefox μουλαρώνει και δεν δουλεύει στον υπολογιστή μου :((

Ανώνυμος είπε...

Keep up the good work Ulcer phentermine diet pill Xenical discounts Type humidifier Secondary rhinoplasty san francisco nose surgery yournosesurgery.info Pitted acne scar treatment Ladyboys in bikinis pictures of boating signs sitewww.a-z-porn.com shaved girls Leather handbag bag microsoft application training Hardcore sex mature women Knit shoulder bag pattern free dada tennis shoes Italian leather sofa contempo