or simply "pissing around and pissing us off", according to a certain individual.

Παρασκευή, Μαΐου 04, 2007

Almost Futile Rage Against ΤΑ-ΝΕΑ Link Machine

Προσπαθώ να γράψω κάποια εξυπνάδα αλλά ο πόλεμος ενάντια στη βλακεία μοιραία σε κάνει και σένα βλάκα.

Οπότε περνάμε στο αντάρτικο με στόχο, τι άλλο, τις γραμμές ανεφοδιασμού του εχθρού.

Έγραψα ένα script για την επέκταση Greasemonkey (τίποτα σπουδαίο, δυο γραμμές) που μετατρέπει συνδέσμους της μορφής http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php κλπ σε http://ta-nea.dolnet.gr/print.php κλπ

«Και λοιπόν;» ακούω μια δύσπιστη φωνή. Οι σελίδες στο παλιό σάιτ όταν σερβίρονταν με το "πρόγραμμα" (περί αυτού πρόκειται) print.php εμφανίζονταν με μορφή κατάλληλη για εκτύπωση. Ενώ με το print_article.php εμφανίζονταν σαν, εεε, σαν σελίδες του web.

Είτε από πρόθεση (κάποιου που δεν άντεξε τόση βλακεία) είτε από αμέλεια το print.php εξακολουθεί να δουλεύει. Που σημαίνει πως η παλιά βάση δεδομένων είναι ακόμα ζωντανή. Το οποίο με τη σειρά του σημαίνει πως είναι απολύτως εφικτό να αναστηθούν οι παλιοί σύνδεσμοι.

Αν δεν καταλαβαίνετε τι λέω, προσπαθήστε να ακολουθήσετε κάποιο σύνδεσμο της μορφής print_article.php Θα προωθηθείτε στα νέα ΝΕΑ. Αλλά με τους συνδέσμους print.php κανένα πρόβλημα. Ε, αντί να αλλάζω τη διεύθυνση του συνδέσμου με το χέρι το κάνει αυτόματα το tanealinkfixer.user.js

Είπαμε, πρώτα εγκατάσταση του Greasemonkey, κλείσιμο και άνοιγμα του Firefox, εγκατάσταση του script (αρκεί απλό κλικ και δεν χρειάζεται μετά άνοιγμα-κλείσιμο). Εφεξής σε οποιαδήποτε σελίδα υπάρχουν παλιοί σύνδεσμοι των ΝΕΩΝ της μορφής print_article.php θα γίνονται αυτόματα print.php

Έχω ένα κακό προαίσθημα πως δεν θα κρατήσει πολύ αυτή η τρύπα. Η βλακεία εκτός από ανίκητη είναι και αεικίνητη. Αλλά ήδη έχω στο μυαλό μου μπάκαπ πλαν :-)

Εννοείται (!) πως όλα αυτά αφορούν τον Mozilla Firefox. Γνωρίζω ότι ο Opera υποστηρίζει userscripts αλλά δεν έχω ασχοληθεί. Νομίζω πως υπάρχει κάποια "πλατφόρμα" για εκτέλεση userscripts και στον Internet Explorer. Αλλά επίσης δεν έχω ασχοληθεί. Αν γνωρίζετε σχετικά γράψτε.

2 σχόλια:

S G είπε...

καλα προσωπικα το βρισκω εξωφρενικο οτι ο ΔΟΛ ακομα δεν εχει ξεχωριστο ντομεην για καθε εφημεριδα του! το βημα δεν εχει δικο του ντομεην, για ονομα!

akindynos είπε...

Τω καιρώ εκείνω, της ελληνικής ντοτκομ φουσκας, πρέπει να θεώρησαν τεκμήριο αρχοντιάς. Τι να πει κανείς.