or simply "pissing around and pissing us off", according to a certain individual.

Σάββατο, Ιουλίου 29, 2006

Ακίνδυνη Ταινιοκριτική

Έλεγα λοιπόν Κουκ, για το χάπυ εντ στην Υπόθεση Καρλίτο.


Στο κλιπάκι (σπουδαία εφεύρεση τελικά το YouTube) βλέπουμε τον Καρλίτο να ξεψυχάει πάνω στο φορείο. Όμως δεν είναι αυτό το τέλος. Έτσι ξεκινάει η ταινία. Το πραγματικό τέλος είναι η Γκέιλ να χορεύει στην ακρογιαλιά με το γιο της. Και είναι ευτυχές τέλος.

Για την ακρίβεια είναι το τέλος που εύχεται ο Καρλίτο. Να χρησιμοποιήσει τα λεφτά για να ξεφύγει. Δεν μαθαίνουμε αν τελικά αυτό συμβαίνει, πάρα μόνο ότι ο Καρλίτο πιστεύει πως η Γκέιλ το αξίζει, το χρειάζεται και της το εύχεται. Ολόψυχα καθώς ξεψυχά.

Ο Καρλίτο θέλει να αλλάξει. Να γίνει όχι "άλλος" άνθρωπος, αλλά άνθρωπος. Στ' αλήθεια το θέλει. Προσπαθεί γι' αυτό. Προπσθεί όσο καλύτερα μπορεί. Και αποτυγχάνει όσο καλύτερα μπορεί.

Θυμάσαι που αποτυγχάνει Κουκ; Εκεί που χαρίζει τη ζωή στον Μπένυ Μπλάνκο. Ο Μπένυ δεν είναι το παρελθόν από το οποίο ο Καρλίτο θέλει να ξεφύγει. Είναι ο ίδιος ο παλιός Καρλίτο.

Αν σκοτώσει τον Μπένυ, τότε ο Καρλίτο μας δεν αλλάζει. Κι αν δεν τον σκοτώσει, τότε ο παλιός Καρλίτο θα σκοτώσει τον νέο.

Catch-22;

Όχι. Ο Καρλίτο έχει ήδη αλλάξει. Δεν θα μπορέσει να πιάσει στα χέρια του τους καρπούς της αλλαγής, αλλά τους έχει γευτεί και μόνο που αποφάσισε να αλλάξει.

Ξεψυχάει γαλήνια. Με τη γαλήνη εκείνη που έχει ο άνθρωπος που γνωρίζει ότι απέτυχε όσο καλύτερα μπορούσε.

Γιατί το Όταν Σπασαμε Τις Αλυσίδες έχει σαντ εντ και πως συνδέεται μ' αυτό το χάπυ εντ.

Είναι μπερδεμένες οι σκέψεις στο κεφάλι μου. Να πω μόνο πως είναι δυστυχία αυτό που κάνει ο Πουατιέ. Που επειδή προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να πάρει μαζί του στην ελευθερία τον Κέρτις, μένει κι αυτός πίσω. Να τους πιάσουν και τους δύο.

Δεν είναι ηρωισμός, ούτε αυταπάρνηση. Ούτε καν βλακεία. Είναι δυστυχία. Δεν βοηθάς τον άλλο κάνοντας του παρέα στη δυστυχία. Δεν τον ωφελείς σε τίποτα. Και όταν καταλάβει, έστω και αργά, στη δυστυχία του θα προστεθεί κι αυτή της καταστροφής του παρολίγον σωτήρα του.

Μακάρι να μπορούσα να γράψω καθαρότερα.

Να μου επιτρέψεις και μερικές παρατηρήσεις Κουκ. Εγώ Χατόρι Χάντζο της ρητορικής; Close but no cigar.

Ο bfo είναι πράγματι εξαιρετικός και μπορώ μάλιστα να σου πω ότι στο μπλογκιν έχει δείξει λίγα.

Για τον εμφύλιο που λες, τα πράγματα είναι απλά. Εγώ θα πάω με την πλευρά που θα δώσει άνετες αρβύλες. Αν τώρα εσύ φοράς αυτές τις συγκεκριμένες αρβύλες, δεν τίθεται θέμα εμφυλίου. Είσαι η ενσάρκωση του Εχθρού ούτως ή άλλως.

Ευχαριστώ Κουκ (και μη μου πειράζεις τον Ντε Πάλμα)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μ’ αρέσουν οι παρεξηγήσεις. Είναι παρεξηγημένες νομίζω. Λες κάτι εσύ, εξηγεί ο άλλος, λες πάλι κάτι εσύ... Αρκεί να έχεις απέναντι κάποιον που θα πει: «Μην ανησυχείς. Έχεις, έχουμε, όλο το χρόνο μπροστά μας, μίλα.» Και τότε καταλαβαίνεις ποια είναι στ’ αλήθεια η παρεξήγηση: Οι κουβέντες μας έχουν ανάγκη εκείνο που, ενώ το χρειαζόμαστε περισσότερο απ όλα, μας δόθηκε λιγότερο απ όλα: Τον χρόνο. Κι αν καμιά φορά μιλάμε για αρβύλες είναι μονάχα γιατί διαισθανόμαστε ότι αλλιώς «δεν θα προκάνουμε». Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αντιμετώπισης του χρόνου, το γνωρίζω. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας ως εκπρόσωποι του είδους μας αλλά ως άτομα: Ευχή και κατάρα μαζί.

*

Για όσα λέγαμε στο προηγούμενο: Ουδεμία αναστάτωση. Μια κάποια θλίψη ήταν, ένα τσίμπημα. Και τώρα να, χαίρομαι.

*

Ανώνυμος είπε...

Where did you find it? Interesting read Borrowing against your 401k Secretaries blowjob Bingo free online play imdb - pamela anderson Original spyder paintball gun Big mama big titties big booty american legion nascar jackets http://www.cellular-phone-plans-3.info/impotence_3b.html econferencing online konferenz conferencing http://www.lesbian-bodybuilder-erotica.info/Screaming-sex.html Free videos of hairy mature cunts Alfa romeo 2 v6 turbo instrukcje anderson nascar pamela picture buspar encuentrofronterizo